Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. toukokuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 284

Väliin mahtui syntymäpäivä, mutta palaan vielä toviksi Elämän tähden logoon tai oikeastaan sen tekijään. Harvoin julkaisen myönteistä blogia kenestäkään, mutta jokunen vuosi sitten tein niin. Aiheen antoi logontekijä Sari Rinne. Kun siitä aikoinaan kirjoitin ensimmäisen kerran, sain häneltä yllättäen palautteen, joka ansaitsee tulla jaetuksi kirjassani. Viestin sisältö on minulle parasta Saria, joka tuikkii auringonvaloa silloinkin, kun hetkeni on muuten harmaa. Myönteistä elämänasennetta ja aktiivisuutta.

Ehkä on hyvä, ettemme ole jokapäivän tuttuja, vaan jotain muuta. Se on minulle ekstraa. Jotain sellaista, jota ei arkeeni moni pysty tuomaan. Törmäilemmekin toisiimme sen verran harvoin, ettei ole ollut tarvetta olla juurikaan eri mieltä. Siihenkin raaka-aineita olisi meillä molemmilla.

Tässä yksi esimerkki erimielisyydestä. Olen aivan ehdottomasti sitä mieltä, että Sarin olisi pitänyt asettua kuntavaaleissa ehdokkaaksi. Aivan yhtä varmasti hän sanoi minulle EI EI ja EI. Kun en juuri koskaan lupaa kuin sen minkä pystyn pitämään, en nytkään voinut luvata hänelle kuin varman läpimenon. Puolueesta riippumatta. Hän ei tarttunut syöttiini, jollaisen oli kyllä moni muukin hänen eteensä heittänyt toinen toistaan houkuttelevamman näköisenä. 

Lupasin toisenkin asian. Äänestäisin häntä, vaikka hän olisi poliittisesti mitä tahansa. Äänestäisin siksi, että hän on ylivoimainen ykkönen positiivisen mielikuvan luojana kotikunnastamme Tuusulasta. Kun sosiaalisessa mediassa on valittajia valittamisen jälkeen aina kevään koirankikkareista lähtien, on mukavaa, kun joukossa on myös myönteisten asioiden tekijöitä ja puhujia. Koirankikkareet onkin siitä hyvä esimerkki. Luulen, että Sari löytäisi lumettomasta talvesta ainakin yhden hyvän puolen. Joka keväisen koiranpaskakeskustelun alkaessa jo laantumaan, sanoisi Sari, että lumettomassa talvessa on se mukava puoli, että silloin ei paljastu läjiä lumen alta.

Ei kommentteja: