Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 209

Tämä ei tapahtunut nyt, mutta kerron sen kuin se olisi tapahtunut tänään. Olen innokas sosiaalisen median käyttäjä ja viestittelen paljon. Yksi syy on, että päätin opiskella englanninkieltä chattailemalla ja Google-kääntäjän avulla. Tästä syystä hyväksyn Facekavereikseni tai Messengeriin sekä muihin chattifoorumeihin lähes jokaisen pyytäjän. Tytöt ja pojat sekä miehet että naiset.

Uskallankin olla sitä mieltä, että tiedän ainakin yhdenlaisesta somemaailmasta melko tavalla. Eilen minua kysyi kaveriksi ulkomaalainen tyttö tai ehkä paremminkin lapsi. Joskus kysyn ennen hyväksymistä miksi haluat ystäväkseni ja niin nytkin. Hän vastasi, että koska minulla on profiilikuvassa koira sylissä. Sehän oli oikein hyvä syy.

Hänen sivuiltaan kävin katsomassa, että nuori nainen on niiden mukaan syntynyt 1999 ja elää parisuhteessa. Parikymppinen puolisonalku siis. Aikamme chattailtiin niitä näitä ja jossain vaiheessa hän kysyi voiko soittaa videopuhelun ja pyysi samalla lisää kuvia Niilokoirasta. Lähetin ja sanoin puheluun okay.

Videopuhelun yhteydessä tulin vakuuttuneeksi, että ei ikinä parikymppinen. Puhelu päättyi ja jatkoimme chattailua. Hän kertoi poikaystävästään, joka on 65-vuotias australialainen, jolla ei ole hänelle aikaa kuin öisin. Koska aika menee kirkossa käynteihin, raamatun opettamiseen ja kriketin peluuseen.

Kun sanoin tytölle, että hän ei ole ilmoittamansa ikäinen, oli pitkään hiljaista. Kunnes hän chattasi ja sanoi luottavansa minuun koska pidän koirista. Hän kertoi täyttävänsä seuraavana vuonna 15. Mutta, don't worry, sanoi hän. Koska tämä australialainen hengen mies on luvannut odottaa kunnes hän täyttää 18 vuotta. "Ja silloin me menemme naimisiin." 

Joskus on minullekin käynyt saman tapaisesti. Isätön tyttö, joka kaipaa vaaria, omaa isää, aviomiestä ja poikakaveria. Kaikkia samassa persoonassa ja paketissa. Tämän huomasin jo vuosikymmeniä sitten nuorisotyössä. Tälle nuorelle tytölle australialaisessa miehessä on kaikki hänen unelmoimat rakkauden eri muodot.

Tänä aamuna tyttö ei halunnut mennä kouluun arvatenkin rakkaan kanssa vietetyn chattiyön jälkeen. Yhdessä hänen isoäitinsä kanssa saimme hänet lähtemään opinahjoon.

Oikeasti tästä kaikesta on kulunut kolme vuotta. Tämän, voisinko sanoa nyt nuoren naisen kanssa minulla on säilynyt chat-ystävyys. Koulunkäynti on jäänyt ja hän on opetellut tanssimaan seksikkäästi. Niitä hän julkaisee Tiktokissa.

Pyysin häntä tanssimaan seuraavalla kerralla minulle. Tanssista ja katseesta aistin hänen myös tehneen niin, jonka hän vahvisti chatviestillä. Ajattelin, että rahaa antavan, perheellisen raamatunopettajan pesä ei ole ainakaan enää ainut, johon minullekin tärkeä nuori ystävä muniaan munii.

Ei kommentteja: