Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 208

Olin oppinut sosiaalisen median kana- ja munamaailmasta taas uutta. Jo pelkästään Facebook pitää sisällään erilaisia ja monenlaisten pesien tekijöitä, mutta myös tositarkoituksella elämänkumppanin etsijöitä. Ne kaikki saavat kaltaiseni pitkän iän, ruman ja puolilihavan miehen luulemaan itsestään liian suuria.

Vaikka järjellä käsittäisin, että ilman euroja en ole juuri mitään nuorempien naisten maailmassa, silti se ei tarkoita, etteikö ilmassa väreilisi aimo annos rakkautta ja tunteita. Eikä sitä koskaan tiedä, vaikka jonkun mielestä olisinkin jotain riittävän erityistä. 

Oikeastaan tämä kaikki on helppo käsittää. Kun nainen etsii netin kautta itselleen parempaa elämää, voi hänellä olla viidestäkymmenestä viiteentuhanteen kaveria Facebookissa, joiden sivuille hän asettaa houkuttevan munakorinsa. Niin kuinka voisin silloin olla siinä joukossa ainut unelmien ja tulevaisuuden prinssi? Tiedän kyllä, että voin sellaiseksi tulla, joskaan en tiedä mitä kaikkea se vaatii ja maksaa henkisesti tai riihikuivina seteleinä. 

Ehkä monen, ainakin miehen on vaikea puhua tunteistaan sekä siitä minne kaikkeen ne elämää kuljettaa. En kuulu niihin, mutta joskus olen kuulunut. Rakkauksiani en pysty laittamaan suuruusjärjestykseen enkä haluakaan. Jollakin mittarilla Päivis oli ja on yhä sydämeni suuri rakkaus. Hän liikutti jotain hyvin syvää ja suurta suhteen alussa, välissä ja lopussa.

En tiedä kuka tai mikä rakkauden minulta vei tai piilotti, mutta en löytänyt sitä enää, vaikka kuinka yritin. Sattui, kun itkin hänen nähtensä ja hän sanoi, että mies ei itke. Tai kun kysyin rakkauden perään ja hän vastasi pesevänsä pyykkini, tekevänsä ruokani ja siivoavansa kodin, että eikö se riitä tai merkitse mitään. Merkitsihän se, vaikka sanoinkin joskus kiukuspäissäni: "Ei se riitä ja Aasiastakin voin ostaa saman parilla sadalla eurolla kuukaudessa." Minulle hyvän parisuhteen ydin on, että molemmat pystyvät ja haluavat jakaa rakkautta niin, että toinen voi tuntea sen sydämessään. 

Päivi on hieno nainen, kauniskin. Tosin Suominaista ei saa sanoa enää kauniiksikaan, sillä jossain parahtaa silloin feministi, joka sanoo, että esineellistän. Ehkä sitäkin, jolle nauran, kun muistan yön mustan ugandalaisnaisen maan pääkaupungin yliopistolta. Joka kerran chattasi minulle ja sanoi tutustuneensa minusta nettiin kirjoitettuun. Sitten hän jatkoi, että voinko antaa hänelle lapsentekonestettä, sillä hän haluaa sukuun valkoista verta. Oli oikein imartelevaa olla esineellistetty. 

Vastasin hänelle, että voin, jos vaimoni antaa siihen luvan. Hän luuli puolisoni suuttuvan, mutta oli väärässä. Päivis sanoi ymmärtävänsä minua, sillä hänellä on kaksi omaa lasta, mutta minä en ole biologisesti kenenkään isä. Koin silti, että valittuni sydän ei enää ymmärtänyt eikä tarvinnut minua, kuten olisin tahtonut ja tarvinnut. Rakkaus loppui, katosi tai muutti muotoaan sellaiseksi, etten sitä enää tunnistanut. Tiesin, että elän mieluummin vaikka yksin kuin parisuhteessa, jossa en enää kokenut olevani rakastettu. 

4 kommenttia:

SIILI kirjoitti...

.,....Rakastatko Jorma Itseäsi ❤️

For life kirjoitti...

Miksi kysyt?

SIILI kirjoitti...

Kun kuulostat välillä aika ankaralta itseäsi kohtaan.....

For life kirjoitti...

Olet kuullut aivan oikein. Tosin blogeistani en sitä paljonkaan löydä.