Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. helmikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 205

Seven Seas on hieno kokonaisuus, joka on yhä yksi seudun tyylikkäimmistä. Suomalaisuuttakin siinä on, sillä Koneen hisseja on liki parikymmentä. Niitä on mukava esitellä kotimaisina tuotteina, vaikka ovatkin tehty missä lienee. Toinen suomalainen tuote on höyrysaunat, joita kutsun "Harvian höyryhuoneiksi". Niissä vastaavasti ei ole mitään ylpeyden eikä ylpeilyn aihetta.

Vaikka ne ovatkin olleet varmasti hieno tuote myytäväksi, eivät "saunat" ole sitä käytännössä. Kun höyrysellaiset olivat ensimmäiset kerrat monisatapäisen joukon käytössä, olivat ne pettymys kaikille. Digitaaliset käyttöpaneelit kaikkien käytettävissä eri tuoksuisine höyryineen ja lämpötiloineen. Kun niitä sitten yrittivät ihmiset käyttää lapsista aikuisiin, kiinalaisista venäläisiin ja afrikkalaista intialaisiin sekä me ainoina suomalaisina, oli epäkuntoisuus taattua tavaraa.

Myöhemmin yksi  korjausoperaatioista laittoi osan digisäätimistä pleksilasien taakse, mikä ei auttanut mihinkään vaivaan eikä vikaan. Oletettu epäkuntoisuus oli monesti juuri lasin takana ollevissa, sähköisissä napeissa. Oli lottovoitto, jos saunat olivat kunnossa ja ekstrasellainen, jos toinen oli rikki. Silloin saunottiin kaikki yhdessä aivan liian pienessä höyryhuoneessa. Tiivis tunnelma oli kuitenkin mukava. Molemmista tuotteista annoin suoraan palautetta valmistajille. Ei tullut vastausta, kummaltakaan. Se on varma, että yksikään saunassa käynyt ei Harviaa kenellekään suosittele. 

Kaikkien kahdeksan kahdeksankerroksisen rakennuksen katoille piti tulla keinonurmet, auringonottopaikkoja ja muita aktiviteetteja. Mutta vain yksi rakennus ehti saada nurmensa. Mekin olimme siellä yksisssä, olisivatko olleet Uudenvuodenbailut. Myöhemmin tuli lukot oviin ja kattotilat suljettiin. Monia selityksiä kuulin. Yksi tarina kertoi, että joku oli hypännyt, pudotettu tai muuten vaan pudonnut katolta. Sen jälkeen katot ovat olleet suljettuina.

Kaikki on mahdollista varsinkin rakkaudessa. Joku saattaa löytää elämänsä rakkauden tyttöbaarista ja huomaa yhtenä päivänä olevansa vain yksi unelmien prinsessan monista rakkauksista. Joka oli tullut niin rakkaaksi, että sen vuoksi kannattaa päättää päivänsä. Elämäni varrella aihe on tullut minullekin monesti kipeyteen asti tutuksi. 

Ei kommentteja: