Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 202

Luulen, että myös Päivi ihastui Thaimaahan ja Jomtieniin. Sillä kerran hän kysyi, että mitäpä mieltä olen, jos hän ostaa asunnon sieltä. Tähän minä, että olet tukenut minua huimissa ja päättömissäkin hankkeissani, joten tottakai saat vuorostaan kaiken tukeni ja apuni rinnallasi kulkien. 

Näin me ryhdyimme viemään yhteistä unelmaamme eteenpäin. Kiersimme ensin melkoisen määrän valmiita asuntoja, mutta yksikään ei ollut mieleinen. Sitten kiersimme varmasti yhtä monta rakenteilla olevaa kohdetta, eikä löytynyt niistäkään meille sopivaa.

Pian käsitimme, että jos emme halua tinkiä mistään, on etsittävä kohteita, joita ei ole vielä edes aloitettu. Sillä niin omituinen ei makumme ollut, etteivätkö muutkin hamunneet samoja huoneistoja. Oli oltava ajoissa liikkeellä suurella riskilllä, sillä Pattayallakin on paljon kesken jääneitä kohteita. 

Pikkuisen tai paljonkin karsiutui pois, kun Päivis sanoi, että hänellä ei ole merinäköala tärkeä. Itse ajattelin, että uima-altaan reunalta sitten. Siinäkin oli työmaata yllin kyllin. Mutta niin vaan kävi, että otimme tämän riskin. Intialaisen rakennuttajan ensimmäinen Thaimaan kohde oli meille täydellinen. Ihastuimme Seven Seasiin ja varasimme mielestäni kohteen 1500 asunnosta parhaimman.

Kun maksoimme ensimmäisen erän, ei tontilla ollut vielä tikkuakaan ristissä. Tai oli kaksi koirien toilettitolppina. Näitä koiria vailla ihmiskotia ruokimme ja visioimme niiden kanssa tulevaa paikan päällä joka päivä.

Se oli mukavaa aikaa ja silloin uskoimme, että meillä on yhteinen elämä, kunnes kuolema meidät erottaa. Viimein alkoi montun kaivaminen ja perustusten teko. Tontin reunalle ilmestyi pitkä rivi rakentajien ja perheiden peltikoteja. Ja koiria tietty lisää, sillä joku heitti tai antoi muuten niillekin ruokaa.

Senkin muistan, kun kotimme oli saanut seinä-, katto- ja lattiaelementit, muutti betonilattialle 6-henkinen perhe. Neljä pientä, ihanaa lasta ja vanhemmat, jotka olivat rakennuksella töissä ja tekivät myös meidän Thaikotiamme. Tämä perhe oli itse asiassa tulevan kotimme ensimmäiset asukkaat. Thaimaassa ja tietysti monessa muussakin maassa on yleistä, että lapset ovat vanhempien mukana töissä. Se on hieno asia myös lapsille. 


Ei kommentteja: