Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 199

Pattaya Suomi-Seurassa oli ja on aktiivien joukko, joista osa sai ja saa tekemisistään jotain korvausta, jotkut kuten Päivis ja minä emme mitään. Emme halunneetkaan, vaan toiminta seuran palveluiden käyttäjien hyväksi oli meidän yksi tapa kantaa yhteiskuntavastuuta. Maksoimme omat ruokammekin, vaikka moni, talkoolainenkin söi niin sanotusti talon piikkiin. Mukana olevat paikalliset saavat ehkä edelleenkin oikeaa, suhteellisen vaatimatonta palkkaa.

Oma, suurin vastuun sektorini oli vastata vuoden ympäri jokaiseen neljään sähköpostiosoitteeseen tulleisiin kyselyihin ja erilaisiin pyyntöihin. Sekä ylläpitää Seuran koti- ja Facebooksivuja. Usein tekemisen lomassa tuli pohdittua onko puuhasteluissamme mitään järkeä, sillä käyttäjien joukossa oli myös marmattien armolahjan saaneita, joille mikään eikä koskaan ollut hyvin. Kuitenkaan he eivät laittaneet milloinkaan tikkua ristiin yhteiseksi hyväksi.

Tekemisen ja ylipäätään Seuran toiminnan mielekkyydestä sain varmuuden yhden yöllisen yhteydenoton myötä. Viranomaiset olivat löytäneet vainajan, jolla ei ollut mitään papereita. Tai oli yksi mistä he päättelivät kyseessä olevan suomalaisen ja osasivat ottaa yhteyttä. Se oli taskunpohjalla ollut Pattaya Suomi-Seuran jäsenkortti. Sen ansioista kujilta löytynyt mies sai henkilöllisyyden ja omaiset mahdollisuuden järjestää muun muassa muistotilaisuuden ja halutessaan kuljetuksen kotimaan multiin. Silloin käsitin, että pelkästään tämän vuoksi kannattaa maksaa parin kympin jäsenmaksu.

Monet vuodet puhuttiin, että olisi hyvä saada omat tilat. Kaikki jäsenmaksut menivät nimittäin vuokriin. Eivätkä aivan riittäneetkään, sähkö- ja vesimaksuista puhumattakaan. Monena kautena kiertelin yksin ja puheenjohtaja Risto Nymanin kanssa pitkin kaupunkia katselemassa uusia tiloja. Kaikki kaatui viimeistään siihen, että Seuralla ei ollut rahaa. Jäsenistö oli kuitenkin monen kerran kyselynkin jälkeen sitä mieltä, että omat tilat olisi hyvä saada, joten sen eteen tein myös töitä. 

Oli jotenkin toivoton yhtälö, että tarvittaisiin omat tilat, mutta ei ole yhtään rahaa. Siinä vaiheessa katosi viimeinenkin välittäjä tai myyjä. Kunnes törmäsimme suureen suomalaiseen rakennuttajaan ja Juha Timoseen. Hän kuunteli, mutta ei lähtenytkään kiusaantuneena pois meidän tyhjätaskujen luota, vaan sanoi, että istutaan alas tuumaamaan. 

Ei kommentteja: