Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 5. helmikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 183

Jorma oli saanut ruokaohjeita, joihin oli listattu hyvät, harvemmin käytettäväksi sopivat ja "kielletyt" ruoka-aineet. Oli vakuuttunut, että pystyy sitoutumaan hyviin eli vihreään listaan. Aion tehdä samoin. Muutos merkitsee, että kotiruoka tulee arvoonsa ja se vaatii kyllä myös viitseliäisyyttä. Ruuasta puhuminen tällä tavoin on jo tulevaisuuteen tähtäämistä. Sydänvalvonnassa oltiin tässä ja nyt. Seurattiin senhetkistä tilaa.

Meille tuli kinaa, kun esitteitä selatessani tokaisin, että kahteen yhdistykseen en haluaisi liittyä, koska ajattelin, että niissä vain mässäillään omalla tilanteella: sydänyhdistykseen ja työttömien yhdistykseen. Jorma näki asian toisin. En halunnut kinata.

Naapuripetin miehellä oli taas villit jutut. Jorma mainitsi, että mies, ohitusleikkausta odottava Pena, on pärjännyt tänään vähemmillä nitroilla. Ilmeisesti hauskanpito tekee sydänpotilaalle hyvää.

Käytiin alakerran kanttiinissa kahvilla. Jormalla ei ehkä edelleenkään olisi ollut siihen lupaa, ei ainakaan eilen ollut. Käynti sujui ongelmitta. Olisihan se voinut ottaa kovillekin kaiken tapahtuneen jälkeen.

Sinikka ja Hannu tulivat, hetken päästä Rami. Jorma houkutteli Hannua harrastamaan kanssaan uimista. Sauraanhoitaja kävi selittämässä mitä Jorman sydämelle oli tapahtunut ja tehty. Yksi suoni oli ollut kokonaan tukossa, toisen tukos oli 70-prosenttinen. Hoitaja oli rauhallinen ja toiveikas. Hyvältä näyttää, mikäli Jorma sitoutuu elämäntapamuutokseen. Siihen Jorma totesi, ettei se ole hänelle ongelma. Onhan elämänhistoriassa tapahtunut jo kaksi suurta muutosta, raitistuminen ja rankan tupakoinnin lopettaminen.

Läksin kuuden jälkeen Hannun ja Sinikan kyydissä Kurviin ja menin suoraan kauppaan. Ajattelin ostaa salaattitarpeita mahdollista huomista kotiinpaluuta ajatellen. Löytyi myös 5-prosenttista Aamupalajuustoa, jonka Jorma mielellään valitsisi vihreältä listalta.

Illalla pakkailin vielä Jormaksen tavaroita ja vaatteita. Uskon maanantaiseen kotiinpaluuseen ja samanaikaiseen muuttoon Mäkelänkadulle. Eki on luvannut purkaa sängyn ja kasata taas. Siitä se asuminen alkaa. Tulossa on ehkä elämäni erikoisin muutto, monella tapaa.

Jorma pääsi maanantaina sairaalasta. Ajoimme Meilahdesta Mäkelänkadulle, jonne olin saanut kyhättyä meille kodintapaisen paikan. Alkoi uusi elämä, uusien tapojen ja tottumusten opettelu." 

3 kommenttia:

SIILI kirjoitti...

Tuosta ruokavalio seikasta muistan sen että päiviksellä "vääränlaisen" annoksen "paheksuminen" ulottui ympäristön ihmisiinkin , tässä tapauksessa Siiliin...🦔

For life kirjoitti...

Kymmenen pistettä Päivikselle 👍👍👍👍.

SIILI kirjoitti...

😂