Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. helmikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 180

Liisa lähtee, jäämme kahdestaan. Jorma on huoneen vaihdon yhteydessä saanut päälleen sairaalan vaatteet. Rinnasta lähtevät piuhat ovat vaihtuneet erinäköisiksi. Peti on leveämpi. Jorma on entisensä. Hoitaja tulee kertomaan, että varjoainekuvaukseen pääsee aivan kohta. Pidämme toivoa yllä, että pallolaajennuksen teko onnistuu.

Lähden käymään Kurvissa. Sataa kaatamalla, kun juoksen nelosen ratikkaan. Puhelimeen on sairaalassaolon aikana tullut uusia viestejä. Sana Jorman sairastumisesta on kiirinyt. Monelta on tullut päivän aikana maininta siitä, että Jorma on päässyt parhaaseen hoitoon, Meilahden sairaala on korkeassa kurssissa. On myös rukoiltu.

Laitan Jorman pyynnöstä sähköpostiviestin Sininauhaliiton osoitteeseen. Kerron siinäkin, että asia on mitä julkisin. Printtaan Nebulan päiväkirjalta työntekijöidemme myötätuntoisia kirjoituksia ja otan ne mukaani, kun lähden seitsemän jälkeen takaisin sairaalaan. Nukuin edellisenä yönä vain parisen tuntia, mutta väsymys ei juuri nyt tunnu.

Sairaalassa odottaa hyvä uutinen: pallolaajennus on pystytty tekemään ja se on onnistunut. Kaksi suonta on ollut tukossa, toinen kokonaan ja ilmeisesti jo pitemmän aikaa. Jorma on saanut iltapalaa, joka lähes päivän kestäneen paaston jälkeen tuntuu turhan kevyeltä. Jorma pyytää hakemaan teensä kanssa sämpylän. Sairaalan kahvio ei ole enää auki, välipala-automaatin tarjonta on uskomattoman kehno. Lihapiirakka on ainut tähän hätään sopiva, mutta ei tietystikään muuten sopivaa syötävää, ei varsinkaan tässä tilanteessa.

Keskustelemme enemmänkin ruuasta ja sen merkityksestä. Ruokaremontti on syytä tehdä. Lääkäri on suositellut jokaisen aterian alkuun kunnon salaattiannosta. Sianliha on parempi vaihtoehto kuin naudanliha, jossa on piilorasvaa. Ruisleipä ilman levitettä pitäisi kuulua aterian yhteyteen. Säännöllisyys syömisen suhteen on yksi suurimmista remontin kohteista. Mutta kaikki muutokset on toteutettavissa.

Jormaa väsyttää. Nivustaive on kipeä ja siihen tehty aukko alkaa vuotaa. Tekee pahaa, enkä pysty salamaan sitä, vaikka pitäisi. Hoitajat laittavat hankalan lyijypainon vuotokohdan päälle. Vuorokauden kestänyt petissä lähes paikallaan olo alkaa tuntua selässäkin. Jorma sanoo pyytävänsä nukahtamislääkkeen, kun yövuorolaiset tulevat remmiin. 

Ei kommentteja: