Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 24. marraskuuta 2020

Väärien valintojen asiantuntija * 110

Taidan viivähtää vähän kauemminkin Katulähetyksen muihin yksiköihin nähden Kalliomäessä, sillä olihan se monta vuotta kotini ja yksi elämäni tärkeimmistä ja rakkaimmista jaksoista. 

Ystäväkseni päätynyt Peuran Hannu on oiva kaveri, jonka persoonassa vaikuttaa monta puolta aina uskosta itseään suurempaan. Hänen kanssaan kävin uittamassa aikoinaan heidän pientä koiraansakin Janea Floridassa, Lake Worthissa salaa ihmisten uima-altaassa. Siellä nakuna, yöuinnin lomassa tai muualla avannon reunalla Hannu sanoi kerran pistämättömästi: "Alle 30-asteinen vesi ei ole kuin katselemista varten." 

Siitä huolimatta hän rakastaa kylmääkin Lappia moottorikelkkailuineen sekä hetkiä erämääkodissa ja autiotuvissa. Jossain siellä lienee saanut idun kodan rakentaminen myös Kalliomäkeen. Ajatus jäi elämään, josta tuli totta, kun kerran ihmettelimme käytettyjen sähköpylväiden kasan vieressä Jyväskylässä mitä näille tekisimme.

Teimme niistä Hannun johdolla, osana kuntouttavaa työtä sähköllä sekä tulella lämmitettävän kodan. Jonka jälkeemme tulleet käyttäjät polttivat maan tasalle. Ja rakensivat uuden tilalle. Tätä kirjoittaessa on sekin liittynyt yksinäisten rakennusten joukkoon ja odottaa autiona henkiin herättäjää ja uutta elämää. Kuten kaikki muukin nyt niin alakuloisessa, vailla henkeä olevassa Kalliomäessä. 

Kota toi aikoinaan paljon uutta elämää pihapiiriin, sillä monet tulivat yöpymään ja kokemaan jotan eksoottista pitkänkin matkan päästä. Jotain erilaista he saivatkin, mutta samaa sai tuliaisina myös talon väki, sillä kaukaisimmat yövieraat olivat Afrikasta saakka.

Kansainvälisten leirien nuoret tai oikeastaan lapset yöpyivät silloin tällöin Kalliomäen kodassa. Joukossa oli kerran yksi yönmusta pieni poika, jonka ihonväri korostui kalpeanaamojen joukossa. Kun he kääriytyivät kodan lavereille ottamaan yötä vastaan makuupusseihin, sanoi joku valkolainen neekeripojalle varoituksen sanan: "Ole tarkkana, jos sinun pitää käydä yöllä metsäweeceessä puun juurella tai muuten ulkona, sillä siellä voi tulla karhu vastaan." Tähän aavikon poika kaukana vanhemmistaan vastasi: "Ei haittaa, kotona leikin leijonien kanssa." Pieni, leijonien kanssa leikkivä poika nukkui yönsä kuin tukki ja osa muista lapsista valvoi mielissä pimeydessä liikkuvat karhut sekä Afrikan leijonat. 

Ei kommentteja: