Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Telttailua läpi koko elämän

Kun olin lapsi, alle kouluikäinenkin, oli meillä kotipihassa aina kesäisin teltta. Soputeltta, jossa me lapset vietimme aikaa. Toki myös nukuimme öitäkin. Välillä koko viisihenkinen perhe 💞.

Vaikka usein aika kultaakin muistoja, telttailu oli jännittävää. Lapsena pojilla oli lännenjutut kurssissa intiaanien tiipiistä lähtien. Siellä jossakin preerioilla minäkin olin mielikuvissani Soputeltan kanssa.

Tuusulan Rusutjärven rannalla olin seurakunnan leirillä ja nukuin teltassa. Ja tulin kesken leirin kotiin. Enää en muista miksi.

Sitten minusta tuli murkkuikäinen. Saman järven rannalla oli yleisen uimapaikan lisäksi myös  "synninpesä". Leirintäalue, jossa meno oli varsin hulvatonta. Varsinkin juhannuksena 👍. Siellähän minäkin tyttöjen ja poikien kanssa teltoilla ja teltoissa.

Vauhti vain kiihtyi iän myötä ja väkijuomia meni 15 vuodessa koko loppuelämän annokset. Muistan, kun Pulkkilanharjulla heräsin kovaan meteliin teltassa ja laitoin pääni ulos. Järjestysmies löi pampulla pitkin nenänvartta ja verta tuli tavattomasti. Molemmat silmät olivat mustana viikkotolkulla. Vieläkin sattuu sitä ajatellessa, vaikka järkkäri pesi tai pesetti jollakin verisen paitani.

Sinne jonnekin väliin mahtuu armeija-aika. Ja monet talviyöt sissi- ja joukkueteltoissa. Joissa varpaat olivat palaa kaminan kyljessä ja pää paleltua, vaikka oli karvalakki päässä. Kun kipinä-Mikot nukahtelivat kesken vahtivuorojen.

Lapin moottorikelkkaretkilläkin yövyin joskus teltassa ja autiotuvissa.

Auton kanssa olen kulkenut ja telttaillut pitkin Eurooppaa monen monta kertaa. Joka jäi pitkäksi toviksi, kun hankimme matkailuauton. Tietysti oltiin silläkin monet kerrat telttojen joukossa.

Nyt sen myimme ja palaan yli seitsemänkymmpisenä lähtöruutuun. Kuvan "Q-autoa" on mukava pakata ja tuumailla varusteita, joita olen kaivellut sieltä täältä varastoista sekä vuosikymmenten takaa. Ja kaupastakin hankkinut uuden makuupussin.

Edessä on yön, kahden Tallinnanreissu, jota odotan innolla. Traktoriksi rekisteröidyllä ajoneuvolla en ole aiemmin laivassa ollutkaan. Enkä mennyt rahtilaivalla Vuosaaresta Muugaan.

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vuosaaren ja Muugan välinen laiva yhteys on oikein hyvä

jos on menossa muualle viroon kuin Tallinaan.
Oikein hyvää Viron reissua Tv Hartikainen Harri

For life kirjoitti...

Miksi se on huono,jos menee Tallinnaan?

Unknown kirjoitti...

Ei se huono ole Tallinaan mennessäkään vaan tarkoitin
että jos menee muualle Viroon niin ei tarvi ajaa Tallinan läpi
T Harri

Antero kirjoitti...

Hauskan näköinen menopeli. Onko siinä BKT-renkaat vai mitkä? Itsekin on tullut autolla kuljettua ja telttailtua ympäri Suomea ja Eurooppaa. Tänä vuonna keskityin kotimaanmatkailuun, mutta toivottavasti taas ensi kesänä pääsisi pidempään reissuun.

For life kirjoitti...

En tiedä mitkä ovat mainitsemasi renkaat

Satu kirjoitti...

Kiva kulkupeli. Puolisoni olisi varmaan innoissaan jos pääsisi tuollaisella reissuun. Hän on kovasti kiinnostunut kaikista traktoreista ja mönkijöistä ja on tälläkin hetkellä tekemässä jotakin pikkuhuoltoa tuolla verstaalla. En tiennytkään, että Vuosaaresta menee tuollainen rahtilaiva.

For life kirjoitti...

Teidän pitää tulla kesällä käymään teltan kanssa tai ilman....