Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Lukemiseni

En voi sanoa, että luen kirjoja paljon. Mutta voin sanoa, että luen usein. Jo pitkään on ollut ilta- ja yölukemisena Michelle Obaman kirjoittama kirja elämästään. Pidän siitä, koska hän ei hauku juuri ketään eikä koskaan. Paitsi hieman tölvii Trumphia ja hänen esikuntaansa.

Kirjan mukaan kaikki eivät ottaneet hänen presidenttiehdokaspyrkimyksiään alussa vakavasti, Michelle mukaanlukien. Donaldista tuli kuitenkin presidentti, vaikka Hillary Clinton sai enemmän ääniä.

Lukemisvuoroaan itselläni odottaa kaksi kirjaa. Tuula Malinin Putinin pihapiirissä ja Eeva-Liisa Hallanaron, Saija Kuuselan, Aino Juslénin sekä Terhi Ryttärin toimittama Metsän salainen elämä. Heh... Putinin ja metsän salaisuudet 👍.

Luen mieluummin sähköisiä kirjoja, koska ne ovat kevyempiä käsissa enkä tarvitse pimessäkään lukuvaloa. Nyt mainitut kirjat ovat kylläkin paperiversioita.

Paljon ovat lukutottumukseni muuttuneet Aku Ankasta, Tex Willeristä ja Pecos Billistä. Tällä erää ohi on sotakirjojen ja dekkareidenkin aika Pekka Lipposesta Kalle-Kustaa Korkin seikkailuihin ja Nick Carterista Stieg Larssoniin. Oma aikansa oli Coloradolla ja Morgan Kanellakin.

Yksi pieni lukemisen herkkuhetkistäni on illan lisäksi usein aamuyöstä, kun herään ja otan kirjan käteeni. Ajatellen, että mukava lukaista jokunen sivu, kun ei tarvitse nousta aamulla töihin.

Pidän lukemisesta, niin kirjojen kuin sosiaalisen mediankin. Sillä ne kiidättävät mieleni milloin minnekin mielikuvitusmaailmoihin. Joka kyllä ei taida olla koko totuus. Sosiaalisen median hohto minulle on vuorovaikutusmahdollusuus. Toisin kuin TV, radio, kirjat tai lehdet.

Mutta mielelläni otan usein vain vastaan. Eilen katsoin esimerkiksi televisiosta tunnin jakson, joka käsitteli suomalaisen kevyen musiikin historiaa. Siinä joukossa oli Jukka Kuoppamäki, jonka taidoista moni kollega puhui lämmöllä. Todeten muun muassa, että hänellä on kyky pukea sanoiksi ja säveliksi ilman imelyyttä kaikki kaunis.

Mies itse puolestaan totesi kysyttäessä miksi hän innostui henkisistä ja hengellisistä asioista valmistumalla muun muassa papiksi? "Halusin tietää mitä on näkyvän maailman takana".

Ei kommentteja: