Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. kesäkuuta 2020

Juhannusaatto

Illalla olin vielä Jurvan serkkuni pihassa, jossa vietin yöni Matkakodissa, sitä mieltä, että aamulla jatkuu matkani Vaasan kupeessa olevaan Mustasaareen. Siellä pitää majaansa ja majataloa muillekin Merenkurkun Majatalo, jonka yrittäjäpariskunnan tapasin viime talvena Pattayalla, Jomtien saunan lauteilla ja altaalla.

Lupasin tulla kesällä käymään ja nyt olisi ollut sen aika. Matkaakin sopivasti reippaasti alle kaksisataa kilometriä. Mutta kun aamusella katsoin koordinaatteja, huomasin paikan aukeavan perjantaisin vasta kello 16. Joten käänsin kurssin päinvastaiseen suuntaan kohti Meri-Teijoa ja Matildan Marinaa.

Siellä nimittäin on yhdistyksellämme kaksi, veikkaan valtakunnan pienentä merenrantatonttia. 3 x 6 ja 3 x 8 metriä. Kun toiseen parkkeeraa Matkakodin ja avaa markiisin, on sekin omalla tontilla 😂😂.

Siispä sinne. Kuvan paikassa aion vietää juhannusyöni tai parikin. Paikka on hyvin kaunis ja aivan vieressä on palveluita joka lähtöön. Venesatamasta majoitukseen, elintarvikaupasta ravintoloihin ja uimarantaan. Ympäristö huokuu Suomeen historiaa.

Merivesikin oli tässä pitkässä lahdessa vai vuonossa vai mikä lienee nimeltään, Kemiönsaaren vieressä 24 asteista.

Oli myös mukava tavata muutamia tuttuja. Ikinuori Jorma Ponkala muun muassa yli 10 metrisen, aurinkovoimalla toimivan aluksensa kanssa. 80-vuotias keksijäheppu, jonka pää sekä koko olemus on edelleen hyvin nuorekas.

Ei kommentteja: