Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. toukokuuta 2020

Metsän valekuningas

Joku täyttää aikansa kuluksi ristikoita, minäkin. Mutta elämöin myös. Aika paljon blogini kautta. Yksi syy niiden syntyyn oli aikoinaan sanomalehtien tapa säätää lukijoidensa kirjoituksia. Vaikka sinällään pitäisivät niitä julkaisemisen arvoisina.

Tiedän kyllä mistä puhun, sillä olin muun muassa aikani Keski-Uusimaa lehden kolumnisti. Mutta silloinkin, mielipidekirjoitusten tapaan, jossain oli harmaa tai muun värinen eminenssi, joka otti kirjoittamastani palasen pois sieltä täältä. Sillä mielestään hän tiesi parhaiten mikä lukijoihin "puree".

Tämä kypsytti minut luomaan nettiin joitakin foorumeja, joiden sisältöä ei kukaan hevin muuta. Ehkä vain silloin, kun olen tehnyt asiavirheen.

Eilen oli Tuusulassa kuntakehityslautakunnan kokous, jonka esityslistalla oli Tuusulan viher- ja virkistysverkoston kehittäminen.
Olin valmistautunut sanomaan sanasen, johon minut innoitti kunnan Tuomalan metsästä tekemät avohakkuukaupat.

Mutta eihän käsittelystä mitään tullut, joten sanon sanottavani täällä, sillä ilman selityksiä puheenjohtaja veti koko pykälän listalta. Edellisessä kokouksessa taisimme jättää saman asian pöydälle.

Kummallista demokratiaa, ajattelin. Ensin on kuntalaiset, jotka valitsevat luottamushenkilöt kehittämään kuntaa. Sekä valvomaan, jotta viran- ja toimenhaltijat tekevät, kuten kuntalaiset tahtovat.

Mutta ympäri käydään ja yhteen tullaan, koska kuntalaisten pitää nyt vahtia palkattujen tekijöiden lisäksi valitsemiensa asioiden hoitajien (luottamushenkilöt) tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

Joka johtaa joskus parahdukseen esimerkiksi kansalaisadressin muodossa. Sellainen on liikkeeellä aiemmin mainitun Tuomalan metsänkin puolesta.

Olisin hyvinkin voinut sen allekirjoittaa. En kirjoittanut. Nimittäin vaikka puhumme luonnon monimuotoisuudesta, kaikki lähtee metsässäkin feikkikuninkaan tarpeista. Ihminen ei hevin korvaansa lotkauta kuinka monen erilaisen elävän koti metsä ja luonto ylipäätään ovat. Vaan sitäkin pitää säätää. Virkistyäkseen 🤣🤣.

Kaikkea tätä ohjaa aivan liikaa talousmetsä ja sen rahallinen tuotto. Money, money, money, more money 💰💰. Jota säätelee Haltin lenkkarit jalassa metsään tehdyllä lenkillä valehallitsijaksi itsensä ylentänyt ihminen.

Jonka luonto, tällä kertaa korinavirus, palauttaa silloin tällöin omalle, pienelle, mitättömälle paikalleen.

Jos koronalla olisi ihmisen logiikalla ajattelevat aivot, voisi tämä 1/10000 millimetrin kokoinen ajatella, että luonnon kannalta kaiken säätäjän ainoa hyödyllinen tarkoitus on tulla matojen ruuaksi.

Kuten täysikasvuisen puunkin. Sen jälkeen, kun ihminen on tehnyt siitä vessapaperia ja pyyhkinyt sanonko minkä?

Ei kommentteja: