Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. toukokuuta 2020

Matkakoti

Matkakodin piti olla Päiviksen ja minun yhteinen talvikoti sen jälkeen, kun olemme molemmat jääneet kokoaikaisiksi leppoistajiksi.

Tätä kokoaikaista leppoistamisen  elämänmuotoa harjoittelimme vuosikaudet osa-aikaeläkkeellä. Ensin minä 5 vuotta, 6 viikkoa töissä ja perään aina saman verran vapaalla. Sen jälkeen sitä treenasi Päivis.

Itselläni se oli käsinkoskeltavaa tarpeettomuuden tunnetta. Koin kirjaimellisesti, että "Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä". Sillä koko viiden vuoden ajan osa-aikaeläkkeellä Sininauhasäätiössä olin tyhjän panttina työnantajan käytävillä. Tai sain tehdä mitä halusin niin kauan kuin kukaan muu ei nähnyt siinä mitään järkeä. Ja kun joku löysi juonen, sain mennä muualle. 

Jo silloin vietimme kuukausia Thaimaassa. Olimme vuokranneet tilan, josta teimme talvikotimme Pattaya Suomi-Seuran toimitalon ylimpään kerrokseen.

Ajattelin ja uskoin vuosikaudet, että luovumme siitä Päiviksen jäädessä kokoaikaisesti leppoistamaan. 

Vaan toisin kävi, sillä kerran hän sanoi, että entäpä, jos hän ostaa asunnon Pattayalta. Lupasin tukeni, sillä olihan hänkin tukenut minun hullujakin päähänpistoja vuosikaudet.

Koskaan en sanonut, mutta sydämessäni tiesin, että emme tule koskaan yhdessä asumaan Matkakodissa missään päin maailmaa. 

Ehkä se oli ensimmäinen, yhteisen ison unelmani menetys. Mutta ei ainut.

Koin Päiviksen haluavan tehdä jotain, josta saa euroja myös eläkkeellä. Ja annoin hänelle jeesini ja tukeni, kun hän "hurahti" taksikuskiksi Vantaalle. En sabonut, mutta se oli toinen suuri pettymys. Sillä oivalsin, että meillä ei ole myöskään yhteistä tulevaisuutta olla vain jouten 😢. 

Mutta en minä tiedä mikä avioliittomme romutti. Ehkä minusta ei ole toisen rinnalla kulkijaksi. 

Sillä vaikka yritin istua, sydämessäni seisoin kuitenkin. Ehkä Päivis ei edes huomannut, että sydämeeni sattui ja surin. Tai siitten rakkaus oli vain kadonnut. 

Jos puoliso juo päivittäin, joka johtaa avioeroon, tietävät molemmat, että alkoholi veti parisuhteessa pisimmän korren. Minä sen sijaan en tiedä kuka tai mikä veti pitemmän korren avioliitossamme. 


Ei kommentteja: