Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. toukokuuta 2020

Jokilaakson arjen sälää

Aamupala oli tällä kertaa vähän vaatimattomampi, joskin ekstraa ja ainutlaatuisuutta löytyy siitäkin, kun pysähtuu ajattelemaan.

Mocca Masterilla viime vuoden koivunmahlaan keitettyä Luomu Kulta Katriina kahvia makeutettuna tilkkasella Sam luomuhunajaa. Luulen kyllä, että sen tuoteselosteessa valmistusmaasta mennään reippaasti alta riman. Sillä siinä sanotaan "tuotettu EU-maissa ja EU-maiden ulkopuolella 😂.

Joten en luota sen luomuisuuteenkaan, sillä mehiläisten tuotteen kohdalla määriteltäessä luomua, pitää tietää ja olla laskettuna metsien, lähinittyjen ja -peltojen lannoitteet ynnä muut. Ympäristön liikennemäärätkin täytyy olla viranomaisten hyväksymät ennen kuin tuote on läpinäkyvästi luomua.

Sitten oli kaffen lisäksi lisäkyytipoikanakin luomurahkan kera pihapuun mahlaa. Joka myös on luonnollisesti luomua.

Aamukahvit hörpin koivun sisään sorvatusta mukista, joka on päivittäisessä käytössä vielä kaksi viikkoa. Mukava yksityiskohta on, että se on säilyttänyt koko vuosien käytön ajan kuorensa.

Sitten muki siirtyy viettämään leppoistamispäiviä ja sen arjen tehtävät ottaa itselleni ostamani 70 vuotislahja. Visakoivun pahkaan käsin kaiverrettu "Karhu kusiaispesässä" kuksa. Sen juuret ovat Pohjois-Savossa ja Kainuun korvissa.

Mutta jotta kattaus olisi tapojeni ja varsinkin historiani mukainen, pitää pöydässä olla myös jotain vähemmän omaa. Sitä ei ole kaupasta ostettu paprika, vaan kuntakehityslautakunnan kokouksesta anastamani valmiit ruisleivät palat 🤣. Välissä levitteen lisäksi juustoa ja tomaattia.

Ei kommentteja: