Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Kaukaa haetut...

Joskus joku hakee kaukaa perheeseen koiran ja joskus joku hakee siitä vieläkin kauempaa haetun jutunaiheen tai parahduksen tapaisen.

Kuten nyt Suomalaiset Filipppiineillä faceryhmän ylläpitäjä Somo Aaltonen. Jaoin nimittäin postauksen, jossa kerrottiin Jomtien Pattaya Beach ryhmän ylläpitäjän, Päiviksen toimineen lentokummina koiralle, joka tuli Thaimaasta Suomeen uuteen kotiinsa.

Tähän Somo, edelleen kaukaa Filippiineiltä tai Tampereelta totesi, että lentolipun hinnalla olisi saanut steriloitua monta koiraa.

Mutta metsäni vastaa kuten sinne huudetaan, joten jatkan aiheesta yhtä kaukaa hakien.

Muistelen Aaltosen nimittäin lentäneen Lapin hiihtokeskuksiin ravintolahommiin silloin tällöin toviksi Filippiineiltä ja takaisin.

Tälläkin lentolipun hinnalla olisi steriloitu puolet enemmän koiria. Puhumattakaan paljonko olisi tehty mirrittömiksi tai pallittomiksi Lapin hiihtokeskuksissa juotujen drinksujen euroilla laskettelun lomassa. Aivan oma lukunsa ovatkin Lapin hiihtokeskusten hissilippujen tulot. Ehkä noin 50 miljoonaa kaudessa. Siitäkin siivu sterilointityöhön, eikö niin Somo?

Teoriatasolla koira pentuineen ja pentujen pentuineen potenssilaskulla kertoo yhden koiran jälkeläisten määrän sen elinaikana olevan kymmeniä tuhansia koiria.

Mutta tämä, nimeltään Benny ei ole enää siinä joukossa, sillä se on poistettu Koh Changin koirien muonavahvuudesta ja liitetty vastuullisesti vastaavaan vahvuuteen Suomessa.

Somo Aaltonen on kelpo koulukaverini tai sinne päin. Luulen nimittäin, että kun ensi kuussa täytän 70, täyttää tämä entinen ja ikuinen Tuusulan vintiö 60. Hän on kerännyt merestä yksin roskia enemmän kuin minä ja kaikki tuntemani kaverit yhteensä. Tätä(kin) arvostan 👍.


Ei kommentteja: