Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 17. syyskuuta 2019

Vielä Samaria rf:stä

Tunnen ylpeyttä saadessani olla osa Samariaa. Rivijäsenenä, mutta kuitenkin.

Kun olin juhlimassa yhdistyksen 50-vuotista taivalta, kirjoitin bloginkin siitä. Ajattelin painaa asian sydämeeni ainoastaan kauniina muistona ilman mielellä tai kielellä olevaa pientäkään kritiikin sanaa. Sillä kyseessä on yksi tämän päivän Sininauhan dynaamisimmista jäsenjärjetöistä. Toisinkin voisi olla, sillä joskus on Sininauhan ovi käynyt molempiin suuntiin kuin käkikellon luukku.

Siinä on ollut hyvää ja huonoa ja jotakin on välillä hämärtynytkin. Ehkä Sininauhassa kristillisyyskin.

Eilen toi posti Samarian historian monipuolisimman, yli 30-sivuisen paperilehden. Sitä lueskelin hyvillä mielin illalla ja aamullakin tätä kirjoittaessani.

Jäin pohtimaan aikaa, jolloin Krister Lindberg antoi merkittävän työpanoksen Sininauhaliiton hallituksen jäsenenä. Samaria, Sininauhaliitto ja Sininauhasäätiö omistivat yhdessä asunto-osakeyhtiönkin Helsingissä. Myös useita yhteisiä projekteja oli.

Samaria-lehdessä on sivujen alareunassa kuvineen lähes 50 poimintaa vuosien varrelta. Uutis- tai informaatiokynnystä ei ylittänyt koko lehdessä Sininauhaliitto kertaakaan. Tämän otan takaisin julkisesti, jos olen väärässä. Surullinen mieli jäi kuitenkin.

Syyt Sininauhan poissaoloon lienevät olemassa. Ja itse kullakin omansa. Mutta unohdukseen en usko, vaan valintaan. En olisi minä, ellen tätä ääneen pohtisi. Siksi tämä blogikirjoitus.

Tämä on myös oiva esimerkki viime aikona peräänkuuluttamastani, kansan suusta siepatusta faktasta ja fiktiosta. Joka on totta tai ei, mutta näin ihmiset muistelevat ja kertovat. Kuinka helppoa onkaan pyyhkiä jotain tapahtunutta osasta historiaa pois. Mutta kokonaan katoaa vain harva asia.

Vaikka moni Sininauhaliiton jäsenjärjestö on kokenut vaikeita aikoja keskusliittonsa kanssa, en toivo, että jäsenjärjestöt kääntäisivät sille selkänsä.

Puhun kokemuksesta, sillä itsellänikin on ollut omat, hankalat ja vähän katkeratkin aikani. Usein liekki kuitenkin sammuu vasta, jos kumpikin osapuoli lopettaa puhaltamisen. Näin koen käyneen muun muassa entisaikojen Tampereen Sininauhan kanssa.

1 kommentti:

Ruža Tomašić kirjoitti...

Haluan kertoa upeasta todistuksestani siitä, kuinka sain takaisin aviomieheni elämästäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjanpitäjä ja että se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, Hän auttoi äskettäin yhdistämään suhteeni aviomieheni kanssa, joka jätti minut. Kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän antoi rakkausloitsun minulle ja aviomiehelleni, joka sanoi, että hänellä ei ole mitään tekemistä kanssani, soitti minulle ja aloitti kerjäämisen. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi tarjota myös kaikenlaista apua, kuten avioliiton ja parisuhteen yhdistäminen, kaikenlaisten sairauksien parantaminen, oikeudenkäynnit, raskausloitsu, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneen suhteesi. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Ei avioliittoneuvontaa ja meillä menee hyvin rakkauselämässämme.Ota yhteyttä tähän hienoon ihmiseen, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
sähköpostitse: babaidadawiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348136951551