Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. helmikuuta 2019

Thaimaalaisen ajokortin uusinta

päivis: Keskiviikkona tulee tasan kaksi vuotta siitä kun sain thaimaalaisen moottoripyörän ajoon oikeuttavan ajokortin. Tulin perjantaina Thaimaahan, joten nyt on korkea aika uudistaa kortti, jotta voin edelleen ajella täällä omalla ajopelilläni, Honda Zoomer X:llä. Tänään asia tyssäsi tuskastumiseen paikallisessa Immigrationissa, jossa tunnelma oli juuri sellainen kuin ihmiset sen usein kuvailevat: kaoottinen.

Minulla ei ole huonoja kokemuksia Jomtienilla sijaitsevasta Chonburin Immistä, mutta ehkä tähtien asento ei itsellänikään tänä aamuna ollut parhaalla mahdollisella tolalla. Ulos saakka kiemurteli kaksi jonoa, joissa toisesta pois tulija ja odottaja jo näyttivät tappelevan keskenään. Suusanallisesti tosin. Itsekin jouduin sanaharkkaan jonkun etuilijan kanssa ja palvelutiskille päästyäni hyydyin, kun tajusin, että kaksi vuotta sitten kirjoittamastani blogista olisi kannattanut katsoa, mitä liitteitä asuinpaikkatodistukseen tarvitaan. Ei olisi tarvinnut tehdä joitakin asioita uudelleen.

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintakaan ei oikein keventänyt Chonburin
Immigrationiin jonottavien aamuäreää tunnelmaa.
Tiesin, että kotona on kopio passin pääsivusta sekä passikuvia, joita niitäkin oman asuinpaikan todistamiseen tarvitaan. Yhtään ei ollut halua lähteä jonottamaan passikuvaan pääsyä. Kuvaaminen ja kuvan saaminen tosin tapahtuvat pikapikaa Immigrationin sisällä.

Sain asuinpaikkatodistuskaavaketta (residence certificate) pyytäessäni listan kopioista, joita kyseiseen todistukseen tarvitaan. Otin sen ja hakukaavakkeen ja palasin kotiin. Päätin jättää kopioimisen seuraavalle päivälle, jolloin palaan asiaan. Kopiot saa kuten valokuvatkin Immin nurkan nopeasta ja edullisesta palvelupisteestä. Kaavakkeen täyttäminen on vielä illalla edessä, mutta eiköhän tuo suju suhteellisen helposti.

En ole tuota kaavaketta vielä katsonut sen tarkemmin, mutta huomasin kuitenkin, että taas on kaavakkeita kopioitu papereille, joihon on kertaalleen kopioitu jonkun asiakkaan aiemmin ilmoittamia tietoja. Terve vaan norjalainen Jere. Et ole näköjään osannut laittaa maastapoistumiskaavakkeeseen syntymäaikaasi oikeisiin ruutuihin. Toivottavasti siitä ei ole sinulle tullut ylimääräisiä ongelmia.

Tärkeä dokumentti on se, jolla voi osoittaa asuvansa jossain. Minun tapauksessani se on sininen vihko, jota ainakin itse kutsumme talonkirjaotteeksi. Siitä siis kopiota ottamaan huomenna.

Passin pääsivun lisäksi pitää olla kopio passin liitteenä olevasta maastapoistumiskortista sekä sivuista, joissa on Thaimaan viisumi ja leima viimeisimmästä maahantulosta.

Lääkärintodistus minulla jo onkin. Paperilla vakuutan jälleen - ilmeisesti niin, sillä todistus on thaikielinen - että olen kaikin puolin terve. Edelliseen kertaan verrattuna nyt todistukseen on kirjattu myös verenpaineeni, joka lauantaina klinikan tiskillä asioidessani samalla otettiin. Lukemat eivät näyttäneet kovin valoisilta, vaikka vielä parinkymmenen vuoden takaisen tulkinnan mukaan olisivatkin olleet ikäiselleni ihan kelvolliset.

Ei kommentteja: