Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Ihmisten aiheuttama koiraongelma

Jormas: Koirat aiheuttavat intohimoja suomalaisten keskuudessa kai ympäri maailmaa. Kotimaassa on juuri alkanut jokavuotinen somemarmatus koiran paskoista, jotka paljastuvat lumen alta. Tämä keskustelu on sinällään enemmän asialinjalla, sillä siinä ymmärretään, että koirankin on tehtävä tarpeensa ja minne se ne tekee, on ihmisen hallinnassa.

Vaan toisin on asianlaita Jomtien-Pattayalla, jossa ihmistä pureva koira on täysin yksin syyllinen tapahtuneeseen. Tai ei aivan, sillä koko ongelma henkilöityy muutamalla keskustelupalstalla minuun, joka veljeilen koirien kanssa.

Lukuisia ja lukuisin kertoja olen haastanut näitä pahimpia ihmisräsyttäjiä sosiaalisessa mediassa sterilointitalkoisiin, että laitetaan asia kuntoon ja kirkastetaan samalla Suomikuvaa perusteellisesti. Tulos on tähän saakka pyöreä nolla. Vain räksytys jatkuu palstoilla, joita ei juuri yksikään thaimaalainen lue.

Mihin sitten suomalaisia haastan, siitä kerron nyt:

Jomtienilla ja Pattayalla on menossa sterilointikampanja, jota tukee mm. bangkokilainen yhdistys.

Kampanjan on tarkoitus jatkua niin pitkään, että steriloinneilla on riittävä vaikutus.

Rahaa tarvittaisiin nyt lähinnä koirien nukuttamiseen. Nukutusnuolen ampumisen kustannus aineineen on 500 bahtia per laaki.


Sukukypsiä narttuja ja 4-6 kuukauden ikäisiä pentuja on tähän mennessä steriloitu noin 1400. Kun ajatellaan, että naaras synnyttää elämänsä aikana monta kymmentä pentua, on selvää, että projektilla on estetty jo tähän saakka monta 10 000:ta uuden pennun syntymää.
Työtä on nyt tehty elokuun 2018 alkupuolelta.

Tämän lisäksi pitäisi pystyä aloittamaan kouluissa ja päiväkodeissa mittava asennevalistuskampanja, jossa opetetaan kädestä pitäen vastuullista koiran pitoa.

Ei kommentteja: