Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Myrskyjen myrsky

päivis: Kuluneen vuorokauden aikana on koettu taas oikein myrskyjen myrsky, Aapeliksi kutsuttu. Merialueilla mitattiin niin korkeita aaltoja ettei kai koskaan aikaisemmin. Olin hyvilläni, etten ole saanut päähäni lähteä merelle, risteilemään. Enpä ole kauheasti missään muuallakaan liikuskellut töissä käynnin lisäksi.

Eilen Purolampi oli tyyni ja tuuleton. Vaikka siltä näyttääkin, 
kuva ei ole mustavalkoinen. Mutta luonto on. Väritön.
Vielä eilen illalla olin kyllä valmis lähtemään vaikka Keski-Suomeen, kun työvuoro yllättäen päättyi kesken kaiken taksiautoon tulleen vian takia. Ilta kymmenen jälkeen olin niin pirteä, että mietin tosissani, että ajaisinko Laukaaseen. Edessä oli kaksi vapaapäivää ja kolmantenakin työt alkaisivat vasta kolmelta iltapäivällä. Onneksi en toteuttanut hyvältä tuntunutta ideaani.

Aamulla herättyä huomasin, että yön aikana meilläkin on myrskynnyt ja uutta luntakin on tuulessa kasaantunut sinne tänne. Radiosta taas kuulin, että erityisesti Keski-Suomi on yksi hankalimmista alueista, joita sähkökatkot ovat kurittaneet. Näitä termejä uutisissa käytettiin. Ja lunta sinne on tullut paikoin oikein urakalla.

Omassa kotipihassa voi vain arvella, että tuuli on ollut kova. Puusta irronnutta risua on siellä täällä. Vaikka aamupäivällä ajattelin, että pysyn kotona koko päivän, päätin silti lähteä kylille hoitamaan asioita. Eihän siellä niin pahalta näyttänyt kuin pelkäsin. Vain suurten peltojen kohdalla kävi niin kova viima, että ratista oli syytä pitää tiukasti kiinni, ettei tuuli heitä autoa tieltä.

Auringon laskiessa taivas näytti jo kirkkaalta. Ehkä huomenna saamme luvatun aurinkopäivän. Mutta vain hetkeksi. Ennusteet kertovat taas uusista tuulista ja ilmeisesti myös sateista. Lunta tulee ja räntää, jos pakkaspäivän jälkeen palataan taas tutuksi tulleeseen nollakeliin.

Ei kommentteja: