Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 1. joulukuuta 2018

Taksin etupenkillä

päivis: Olen mieltänyt, että taksin etupenkillä istuu vain kuski. Apumiehen paikka on tyhjä ja asiakkaat istuvat takapenkillä. Yleensä matkustajia on vain yksi tai kaksi, joten ainakaan tilanpuutteen takia etupenkille ei tarvitse tulla. Siihen istumista olen aina pitänyt maalaisten tapana.

Taksikuskina olen joutunut tarkistamaan aikaisempia käsityksiäni.

On ymmärrettävää, että ns. huonojalkaiset istuvat eteen, koska etupenkiltä on helpompi nousta pois ja istuimen korkeuskin on parempi kuin takana. Eilen sain kyytiini topakan rouvan, joka ei hyväksynyt selitystäni, että etupenkkiä ei saa korkeammalle. Nousihan se.

Mutta sitten ovat ne muut, joilla ei ole ainakaan näkyvää vikaa jaloissaan. On isoja miehiä, jotka tuskailevat, kun edessä on vähän jalkatilaa. Syystä että takapenkillä olisi paremmin tilaa.

Nuoret humalaiset naiset istuvat mielellään etupenkille. Parempi niin, koska silloin asiakkaan oloa on helpompi tarkkailla. Viime yönä takapenkillä istui kaksi huonovointista, joista toisen oksennukset onneksi osuivat asfalttiin. Toiselle riitti istuskelu raikkaassa ilmassa.

Lentokentältä kyytiin tulevat eivät koskaan istu eteen. Se ehkä tukee käsitystäni, että etupenkkiläisyys on maalaismainen tapa. Tai mistäpä minä kenenkään lentomatkustajan maalaisuutta tiedän. Ehkä voin vain aavistella jotain, kun valtaosa kotiin kyydittävistä ilmoittaa osoitteeksi Espoon tai Helsingin keskustan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Enpä ole itse koskaan ajatellut asiaa aikaisemmin, kun tilaan tai menen muuten taksilla. Tuntuu, että aina itse kyllä istun takapenkille ja varsinkin jos on ystävän seurassa niin helpompi jutella vierekkäin. Onkohan tuolla loppujen lopuksi väliä, missä istuu, että nimenomaan riippuu enemmänkin tilanteesta eli onko lähdössä vaikka kentältä vai baarista kotiin.

Saana kirjoitti...

En ole tätä miettinytkään. Itse usein istahdan etupenkille. Jotenkin se vain on tapa. Nyt taas on tulossa juhlat eteen, joten taksi varmasti tilataan.