Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Liekki lämmittää

päivis: Viides päivä koti-Suomessa on meneillään. Yksi päivittäisistä operaatioista on Merikonttikodin lämmitys. Pelkästään puita polttamalla en ole selvinnyt lämmityksestä. On tarvittu myös ilmalämpöpumpun apua.

Sää on ollut enimmäkseen nippa nappa pakkasella. Olen ladannut takkaan puita kaksi kertaa päivässä. Eilen aloitin työt, joten vain aamupäivällä oli aika touhuta tulen kanssa.

Parina ensimmäisenä päivänä takka savutti välillä aivan kauheasti. Yritin etsiä selitystä piipusta, joka on suhteellisen pitkään ollut kylmillään. Sitten keksin sytyttää puut yläosasta ja niinpä savuaminen loppui.

Savun vaikutus ei jäänyt pelkästään neljän seinän sisälle. Vein keskiviikkona tietokoneeni korjattavaksi ja siinä hetken aikaa asiaa selviteltyämme huoltofirman mies kysyi, haistanko minä palaneen hajua.

Yritin haistella, kunnes tajusin, että minähän se haisen. Tunnustin syyllisyyteni.

Taisimme molemmat vähän nolostua ja puhe siirtyi nopeasti lihapiirakan hajuun, joka leijuu ilmassa läheisen HK:n tuotantolaitoksen ympäristössä. Siitäkin huolimatta, ettei siellä edes valmisteta kyseisiä eineksiä.

Tuo hajujuttu oli viikolla puheena Yle Helsingin aamulähetyksessäkin. Siinä puhuttiin, miten ihmiset esimerkiksi kassajonossa saattavat haistaa jonkun hometalossa asuvan.

Mutta se kuulemma onkin väärä arvio. Joillakin vuosikymmenillä kun käytettiin rakentamisessa puuta, joka erehdyttävästi haiseen homeelle. 

Haiskaa siis huoletta kuka millekin. Ei se aina ole sitä miltä vaikuttaa.

Ei kommentteja: