Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. huhtikuuta 2018

Jomtien-Pattaya on myös vähävaraisen talviparatiisi

jormas: Silloin tällöin milloin missäkin tulee puheeksi talviolo ja -elomme Jomtienilla Thaimaassa. Ja melkein yhtä usein keskustelu päättyy siihen, että "voi että ja olishan se munkin mukava, mutkun mutkun ja niin edelleen".

Niinpä, syitä ja tekosyitä, mutta uskottavia kaikki, koska niihin pitää uskoa itsekin, sillä niiden avulla pitäisi pystyä estämään lähtöpäätös. Se onkin koko jutun vaikein osa ja osio. Kun sen saa tehtyä, kaikki muu hoituu ja toinen toistaan parempia neuvojia ja neuvoja on koppa- ja roppakaupalla.

Sillä rahasta se ei ole, näin väittäisin, kenelläkään suomalaisella kiinni. Pitää vaan vuoden ajan kaivella säästöön 2-3 euroa päivässä, joilla lentää Thaimaahan. Sillä myös asuu kelvollisesti kuukauden.

Jos rahamassissa on painetta ja haluaa sitä keventää, voi myös perillä tehdä jotain missä ei ole mitään järkeä. Kuten ratsastaa norsulla. Saattaa tulla laakista selväksi mihin isoja, viisaita eläimiä ei pitäisi käyttää. Kuvassa ei ole muuta ylevää kuin norsunpaskasta tehdyt kehykset.

Mutta mitäpä sitten tehdä, jos ei pussissa ole liikoja laittaa arjen eloon eikä juhlan huvituksiin? Syödä pitää, on missä tahansa, mutta johon ei välttämättä suuria summia tarvita, jos paikallinen ruoka paikallisessa kuppilassa kelpaa. Halvemmassa päässä on niin sanottuja risubaareja vaikka kuinka, joissa juomineen syö loistavasti reippaasti alle sadalla bahtilla, eli kahdella eurolla.

Jos pitää lukemisesta, voi hakea Pattaya Suomi-Seuran oivasta kirjastosta vaikka kirjan kuukauden jokaiselle päivälle. Jos ei halua lukea kotonaan, voi mennä rannalle kohtuuhintaiseen aurinkotuoliin varjon alle. Mutta sitäkään ei tarvitse maksaa oman pyyhkeen päällä, rantapalmun alla. Kaupanpäälle tulee jonkun metrin päässä oleva, Siaminlahden ihoa hellivä vesi.

Aamunsa voi aloittaa kuntokävelemällä, mutta voi osallistua rannalla myös ohjattuun, maksuttomaan kiinalaiseen aamuvoimisteluun. Formulakisoja ja vaikka jääkiekkoa voi seurata suomen kielellä monissa baareissa, vaikket ottaisi juomaksi vesilasillista enempää.

Ja jos tästä innostuneena urheilukärpänen puraiseen enemmänkin, voi lainata pallot ja mennä suomalaiseen seuraan mittelemään taitojaan vaikka petanquen muodossa.

Toreja ja marketteja riittää moneksi päiväksi, illaksi ja vaikka yöksikin tutkittavaksi viikkotolkulla. Elävää musiikkia voi kuunnella monessakin paikassa pitkin rantoja.

Jos tulee tarve tehdä jotain hyödyllistä, voi mennä esimerkiksi Pattaya Suomi-Seuralle kuorimaan perunoita, ottaa muovipussin käteen ja kerätä täyteen rannan roskia tai vaikka nyppiä punkkeja koirista niin paljon ja kauan kuin siltä tuntuu. 

Ei kommentteja: