Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Puolen vuorokauden blogi

jormas:  Tätä blogia aion kirjoittaa tai päivittää koko bussimatkamme ajan Chiang Raista Bangkokiin.

Lähdön piti olla aamulla 8:30, josta myöhästyttiin joku minuutti ilmeisesti siksi, että yksi neljästä matkustajasta oli myöhässä. Odotimme siis häntä.

Kuljettajan lisäksi keulassa hääri kolme henkilökuntaan kuuluvaa miestä. Joten tiivis tunnelma seurasi mukana. Ja ilmeisesti viatkin, sillä joku haki milloin mitäkin hihnaa arvatenkin viallisen tilalle.

Ehkä sopivaa ei löytynyt, sillä käännyimme takaisin kaupunkiin. Puhelin oli henkilökunnalla kovassa käytössä, jonka ansiosta joku toikin kaksipyöräisillä uuden hihnan huoltoasemalle. Osa porukasta, minä mukana kipaistiin stopin aikana toilettiin, joista minä ehdin takaisin ensimmäisenä, kun miesten vessa oli epäkunnossa bussin jo tehdessä tunnin myöhässä uutta lähtöä. Minä kuljettajalle hätääntyneenä, että kaksi naista puuttuu, joista toinen "is my wife".

Uusi lähtö tosiaan, sillä jopa väkivaltavideo laitettiin uudestaan pyörimään alusta. Saapa nähdä milloin ollaan missäkin, sillä myöhässä matkaan tullut, ehkä paikallinen vieressämme puisteli päätään, näytti kuljettajaa ja samalla peukkua alaspäin.

Nyt on keskipäivä ja hankalan alun jälkeen on matka jatkunut mukavasti. Istuinpaikkamme on heti kuljettajan takana kahdesta syystäs. Toinen on,  että siinä saa oman sivuikkunan lisäksi käyttöönsä tuulilasista avautuvan näkymän. Ja toinen, että olisin vähän tarkkaillut nopeuksia. Sitä iloa emme saaneet, sillä mittari on epäkunnossa.

Silmiinpistävää ovat todella useat poliisien tarkastuspisteet, joilta virkavalta saattaa piipahtaa bussiimme sisäänkin. Tosin meidän laukkuja ei tutkittu. Kunhan kysyivät minne olemme menossa ja toivottivat hyvää matkaa.

Nyt ollaan jo iltapäivän puolella ja pysähdyimme syömään. Varsin vaatimaton ateria, joka kuului lipun hintaan, oli noin 14 euroa. Siis lippu ruokineen. Jonkun verran alle tuhannen kilometrin matkasta ilmastoidussa bussissa se ei ole paljoa.

Hotellinkin varasimme taskukokoisella älylaitteella sopivan tuk tuk -matkan päästä. Aamiaisella yhteensä meiltä molemmilta 40 euron paikkeilla 10 % veroineen.

Kello on puoli viisi iltapäivällä, kaikki hyvin ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Ja lämpöä sen mukaisesti. Kun lähtiessä katselin Googlen karttoja, ajattelin, että tulemme Bangkokiin 1-valtatietä. Mutta toisin kävi ja reitti suuntautui vuorten yli väylälle 11. Näköalat olivat hienot. Paljon on vielä Thaimaassakin koskematonta ja käytännössä tavalliselle ihmiselle läpipääsemätöntä seutua.

Viimein yli 13 tunnin linja-automatkan jälkeen Bangkokin ytimessä ja 300 bahtin taksilla  http://www.iyarinhotel.com/iyarin/  
hotelliin Nukku-Matin luokse sen ylimmässä kerroksessa hulppealla näköalalla yli öisen suurkaupungin. Molemmilta yhteensä alle 40 euroa aamupalan kanssa.

Ei kommentteja: