Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 16. maaliskuuta 2018

Luksusnarinaa

jormas: Taisi olla Hesari, josta luin joku aika sitten mainion, otsikon mukaisen kolumnin. Joka alkoi jotenkin näin: "Pikainen käynti Facebookissa oli virhe. Moni kauhisteli päivityksissään Espoon pimentänyttä sähkökatkosta, joka kohtalokkaasti vaikeutti aamutoimia. Tuttavat ovat kokeneet muitakin valtavia vääryyksiä: pizzassa oli liian vähän ananasta, iPadit puuttuvat eskaritoiminnasta ja Stockan Herkun omistajuuden järkyttävä vaihtuminen."

Luulin olevani irti tästä kaikesta, sillä minulla on kaikki hyvin. Voisin sanoa loistavasti. Mutta toisin on käynyt kantaessani yhteiskuntavastuuta Thaimaassa koirien parissa ja hyväksi, joilla ei ole ihmiskotia. Ajattelin, että sen ei ainakaan pitäisi kohotella kenenkään vatsahappoja eikä se ole keneltäkään pois.

Hyvä keskustelukumppani on aina paikallaan
Erehdyin rankasti ja sain huomata, että tuskin mikään eläväinen tässä luomakunnassa voi olla niin pienellä paikalla, että se olisi kaikkien mieleen. Suurinta elämää lähes aiheesta kuin aiheesta näyttää pitävän Facessa kourallinen älämölömiehiä, jotka eivät ole itse valmiita laittamaan tikkua ristiin.

Mutta jokainen, joka on luonut Faceen itsestään profiilin, jättää jälkiään myös muille, joiden avulla voi hieman katsella mitkä muut närästävät niitä, joille ei tunnu sopivan tekemiseni eläinten parissa. Jälkien lukeminen on auttanut minua ymmärtämään myös niitä, joilla ei ole tässä(kään) asiassa lainkaan ymmärrystä. Ei ainakaan sellaista minkä ymmärtäisin.

Tässä pari esimerkkiä, jotka lähes poikkeuksetta ovat tosiaan miehiä. En tiedä ovatko naiset yhtä hölmöjä, mutta ainakaan he eivät näytä sitä foorumeilla, joilla itse liikun.

Mielensä on eräs pahoittanut perusteellisesti, kun Ulkomaalaisvirastossa jotkut asioivat puolisonsa kanssa. Mikään järjellinen perustelu ei auttanut, kun farangin thaimaalainen puoliso on vienyt istumapaikan tältä suomalaiselta urholta. Vai pitäisikö sanoa urpolta? Nyt odotan milloin mies huomaa, että sama kaveri saattaa ottaa puolisonsa myös pankkiin tilaa viemään. 

Näytin yllä kertomaani facemarmatusta monille, jotka järjestään puistelivat päätään, että "ei voi olla totta".  Samaa miestä korpesi sekin, kun ei saa naida yleisellä paikalla. Mutta nämä eivät olleet edes pohjanoteerauksia, kun aikani seuloin.

Löytyi nimittäin raamikas suomalainen, joka ei mahdu hissiinkään, koska jotkut kulkevat Thaimaassa käsikädessä. "Siis mun puolesta vaikka olisitte tosiaan käsiraudoissa keskenänne, mutta ihan aikuisten -jos ei jopa vanhusten- oikeasti; koettakaa ymmärtää muitakin kulkijoita. Portaat, hissit, jalkakäytävät jne jne muutenkin samperin ahtaita, ilman paririvistössä eteneviä hyökkäysrintamia." Näin hän jakaa ohjeitaan meille kaikille. 

Jotenkin näitä lukiessa, on helppo käsittää miksei heille sovi sekään, että vien koiria steriloitavaksi ja rokotettavaksi raivotautia vastaan. Mutta käsitän myös heillä olevan itsensä kanssa niin ahdasta, että se tursuaa ja pursuaa silloin tällöin hallitsemattomasti ympäristöön.

Ei kommentteja: