Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Leppoistaminen, mielen raittius ja elämän balanssi

jormas: Olen usein kirjoittanut raittiudesta. En niinkään viinattomasta elämästä, vaan ohikiitävistä hetkistä, jolloin koen, että kaikki kohdallani on hyvin ja minulta ei puutu mitään. Kun haluan kokea kaiken kohdalleni tulevan aidosti sellaisena kuin se on, enkä keinotekoisesti, varsinkaan kemiallisten aineiden avulla halua muuttaa sitä toisenlaiseksi.

Ne ovat aidoistakin aidoimpia, ohikiitäviä hetkiä, joita jaksan tavoitella, mutta joita en voi saada elämääni pysyväksi seuralaiseksi. Ne pitävät sisällään onnen tuokioita päiviksen kanssa ja syvää surua vanhempien, sisaren tai oman koiran haudalla. Tätä on mielen raittius.

Sille sukua on leppoistaminen, joka on osa elämäni tuotteistamista.  Ei muille myytäväksi, vaan itselleni. Sillä jo vuosien takana on aika, jolloin minun oli myytävä kolmasosa vuorokausistani vuosikymmenten ajan työnantajille. Ainuttakaan myymääni sekuntia en kadu, sillä niillä ostin eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen loppuelämäni sponsorikseni.

Mitä sitten on minulle leppoistaminen? Se antaa mahdollisuuden itsekkääseen eloon ja oloon, mutta se antaa myös mahdollisuuden muiden huomioimiseen ja itsensä etsimiseen. Että kun aika tulee, voin siirtyä Taivaanrannan ylisille ajallisesta elämästä tarpeeksi saaneena ja sitä kylliksi nähneenä.

Leppoistajan on siedettävä ja viimein hyväksyttävä keskeneräisyys itsessään ja kesytettävä kärsimyksen lohikäärme kaikkine vaivoineen, puutteineen ja sairauksineen.

On ymmärrettävä, että mitä paremmin tuntee omat vajavaisuutensa, sitä täydellisempi on ihmisenä. Sellaisena, joksi Luoja minut tarkoitti.

On myös kohdattava joskus valtaviksi kasvavat omat varjonsa, joita en voi juosta pakoon ulkoisin muutoksin. Sillä tiedän, että joku voi tietää. Että juuri Taivaanrannan ylisten takaa saatetaan tuijottaa minua niskanappiin, vaikka piiloutuisin syvälle maan sisään tai lampaantaljan alle.

Autuasta ja leppoisaa elämää en saavuta pelkästään muiden hidastamisen tapaa ihailemalla. Ulkoisen ja sisäisen muutoksen on oltava tasapainossa keskenään. On löydettävä balanssi ja elämän tasapaino kaiken olemassa olevan kanssa. 

Ei kommentteja: