Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. marraskuuta 2017

Välipäivä

päivis: Tänään teki mieli laittaa otsikoksi välipäivä - ja laitoinkin - sillä puhti blogin kirjoittamiseen on pois. Siitähän on tullut lähes pakkomielle, että jokaiselle päivälle pitää saada julkaistua blogi. Hetken jopa luulin, että teknisten ongelmien vuoksi en edes pääse kirjoittamaan blogia, mutta hetken naputeltuani blogisivun yläreunaan viimein ilmestyi sanat uusi teksti. Se vähän niin kuin velvoitti kirjoittamaan edes jotain.

Koska Thaimaassa olo ei ole sen kummemmin lomaa kuin olisi eläkeläisenä Suomessa, täällä pitää tehdä asioita, jotka ovat niin sanotusti pakollisia. Eilen hoidettiin suunnilleen vuoden vastikkeet, joten sen osalta asumisesta ei vähään aikaan tarvitse huolehtia. Kun vesi- ja sähkölaskujakin varten on muutamaksi kuukaudeksi maksettu ennakkoa, siitäkään ei tarvitse ottaa paineita.

Moottoripyörillä on tullut huolettomasti ajettua kohta kolme viikkoa ilman että verot ja vakuutukset ovat kunnossa. Nyt ovat, paitsi että pyörien veronmaksusta kertovat tarrat eivät olleetkaan tulleet vakuutusyhtiöön tänään, kuten eilen lupailivat. Ehkä ovat huomenna noudettavissa. Pienellä riskillä ajellaan siihen asti. Sakkoja saattaa tulla, jos poliisi pysäyttäisi ja haluaisi tutkia paperit. Puuttuneet verot on kuitenkin jo hoideltu.

Muita pakollisia asioita Thaimaassa ollessa on muun muassa Immigrationissa eli suomeksi kai ulkomaalaisvirastossa asiointi. Kun on ns. pitkä viisumi, se edellyttää kuitenkin ilmoittautumista, kun maassa oloa alkaa kertyä 90 vuorokautta. Siitä ei ole tietoa, onko sama ilmoittautumisvelvollisuus ensimmäisen maahantulon jälkeen silloinkin, jos ennen tuota määräaikaa sattuisi välillä matkustamaan jonnekin ulkomaille. Moni eläkeläinenkin täällä poikkeilee välillä johonkin naapurivaltioon. Tuntuu, että määräyksissä on aina joku asia, josta ei voi olla ihan varma. Se hyvä puoli täällä kuitenkin on, että asiat yleensä selviävät, vaikka hetken aikaa ne voivatkin näyttää ihan kaaosmaisilta.

Ei kommentteja: