Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. syyskuuta 2017

Ruokakäyrä

päivis: Olen vähän ailahtelevainen ruoanlaittaja. Johonkin entiseen verrattuna teen kuitenkin nykyään paljon useammin ruokaa kuin ennen. Ruokaa blogin aiheeksi ajattelin taas, kun huomasin, että monen vuoden takainen Ruokaa mikrossa -kirjoitukseni oli kiinnostanut muutamaa lukijaa.

Taisin kokea jonkinlaisen innostuksen mikrossa valmistettavaa ruokaa kohtaan, kun asustelimme enimmäkseen matkailuautossa. Kokeilin ja teinkin silloin mikrossa muun muassa makaronilaatikkoa. Annoin reippaasti ohjeen riisin kypsentämiseksi, ja kakun tekoakin väitin kokeilleeni. Niin varmaan teinkin.

Jossain vaiheessa taas halusin kokeilla yksinkertaista ruoanvalmistusta. Yksinkertaisella tarkoitan avotulella kypsentämistä. Jostain syystä silloinkin halusin testata, onnistuuko makaronilaatikon kypsennys avotulella. Onnistuihan se.

Yksinkertaisten sarjaan kuuluu myös monen kesäpäivän pelastus: keitetyt uudet perunat. Jorma lisää niiden kanssa lautaselle silliä, minulle riittää yleensä salaatti. Salaatin kanssa olen jotenkin jäänyt jumiin. Turhan usein se tarkoittaa salaatinlehtiä (kesällä omassa kasvihuoneessa kasvaneita), kurkkua, tomaatteja ja fetajuustoa. Tai kreikkalaista juustoa, kuten virallinen termi kuuluu.

Tämä ei ole tuo mainittu itse tekemäni salaatti. Näin hienon annoksen sain
eteeni Thaimaassa kotimme naapurissa sijaitsevassa  kahvilassa. Se
oli kyhätty kasaan todella taitavasti.
Joskus ruokakäyrä kulkee melko korkeallakin. Lähes huippukoiksi tunsin itseni viime ravintolapäivän aikoihin, kun keksin keitellä saariston vegaaniherkkuksi kutsumaani nyhtökaurasoppaa. Keitto sai silloin kovasti kehuja niiltä Hyrylän torin ravintolapäivän asiakkailta, jotka asioivat teltallamme.

Vasta jälkeenpäin tajusin, että pienemmässä kattilassa kypsynyttä keittoa emme Liisan kanssa muistaneet edes maistaa. Sen verran tiukalle tarjottavien valmistuminen meni. Ehkä keiton maku oli kohdallaan. Kukaan ei ainakaan tunnustanut kaipaavansa lisää suolaa, jota sentään olimme muistaneet ottaa torille mukaan.

Huomenna aion taas keittää tuota soppaa, sillä yksi nyhtökaurapaketti jäi ravintolapäivästä yli. Toivon, että sen rakenne on kestänyt pakastamisen.

Ei kommentteja: