Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 25. elokuuta 2017

Tapahtuma ei synny tyhjästä

päivis: Olen kuluneen vuoden aikana ollut järjestämässä tapahtumia sekä työasioissa että vapaa-ajalla. Yksi töihin liittyvistä tapahtumista toteutettiin viime syksynä eri puolilla Suomea viidellä eri paikkakunnalla. Niitä suunnitellessa ja pienimpiäkin yksityiskohtia sopiessa ei jäänyt epäselväksi, miten suuri työ suhteellisen vaatimattomankin tilaisuuden järjestäminen on.

Viime sunnuntainen ravintolapäivä oli sekin melkoinen ponnistus. Jos tarvikkeiden hankinta ja vastuullani ollut sopan keitto ei ollutkaan erityisen työläs asia, ravintolapäivä pyöri kuitenkin mielessä jo viikkoja ennen varsinaista tapahtumaa. Ajatteleminenkin voi toisinaan olla melko raskasta.

Kun ravintolapäivän tohinoista selvittiin, edessä on ollut kylätapahtuman suunnittelu. Tosiasiassa sitä en ole kauheasti stressannut, koska tapahtuman järjestäjinä on lähes koko omakotiyhdistyksemme johtokunta.
Omakotiyhdistyksemme on kutsunut kaikki lauantaiksi myllykyläläiset
kesäjuhlaan, joka sään puolesta ei taida olla kovin kesäinen. Syömme
kuitenkin yhdessä, kuten tänä viikonloppuna kuuluu tehdä.
Tänään kävin kuitenkin ruokaostoksilla yhden toisen johtokunnan jäsenen kanssa. Juomien hankinnan olivat jo toiset hoitaneet. Meidän tehtävänämme oli ruokatarvikkeiden osto. Kauppaan ajaessamme päätimme lopullisesti, mitä suunnilleen laitamme huomenna tarjolle.

Ostoskärry alkoi täyttyä nopeaan tahtiin. Tuli hankittua vähän enemmänkin kuin mitä olimme ajatelleet. Naposteltavat kesäjuhlastamme eivät ainakaan lopu. Iloinen yllätys oli, että ostosten loppusumma jäi huomattavasti halvemmaksi kuin tavaraa kärryyn mättäessä uskoimme. Taisimme olla aika taitavia ostajia.

Kun järjestää tapahtumaa, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, joutuu melkoisesti arpomaan, minkä verran tarvitaan syötävää ja juotavaa. Päädyimme jonkinlaiseen arvioon, joka vedettiin täysin hatusta. Hermoilua vähentääksemme ajattelimme, että ruokaa riittää niin kauan kuin riittää. Ja jos grillattavat makkarat uhkaavat loppua, niitä voi aina hakea lähikaupasta lisää. Meidän tapauksessamme tosin lähikauppa on noin viiden kilometrin päässä.

Huomiseksi odotamme enää edes kohtuullista kesäpäivää. Lämpöä ei ole luvassa. Hyvä jos ei kuitenkaan sataisi. Sitähän aina jokaisen ulkoilmatapahtuman järjestäjät toivovat.

Ei kommentteja: