Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

päivis: Meillä on Jokilaaksossa riistakamera, joka kai lähettää yhden kolmesta perättäisestä ottamastaan kuvasta. Jorma voi korjata, jos olen ymmärtänyt väärin. Ehkä siitä johtuu, että sähköpostiin tulee välillä tukuttain kuvia, joissa ei ole mitään tapahtumaa, ei ihmistä eikä edes kameran ohi lentävää lintuakaan. Mutta kun ottaa kamerassa olevan kuvakortin ja laittaa sen omaan tietokoneeseen, johan alkaa tapahtumia tulla näkyviin.

Riistakamera-selfieitä ovat luultavasti itseni lisäksi käyneet ottamassa kaikki pihapiirissä liikkuvat luontokappaleet. Ilveksestä alkaen. Viimeisin ilveskuva on tämän vuoden tammikuulta öiseen aikaan.

Ahkerimmin kameran edessä poukkoilevat kaksi pihakaniamme, Mustis ja Ruskis. Tosin alkuvuodesta Ruskiksia oli kaksin kappalein. Osaomistuskoira Niilokin on hyvin usein kuvissa. Jorma tietysti myös on tuon tuostakin menossa milloin vasemmalle, milloin oikealle, usein takkapuita kantaen. Tai sitten aamuisin postilaatikolle.

Tässä taidetaan tulla iltakävelyltä Niilon kanssa joskus keväämmällä.
Kettu ja supikoira näkyvät myös käyneen pihassa. Rusakot poikkeavat useammin kuin olemme tienneetkään. Ne pomppivat pihassa myös öiseen aikaan. Lintu kameran edessä pyörii usein. Fasaanikin on uskaltautunut aivan talon viereen. Ne ovat viime vuosina selvästi levittäytyneet kylältä meidän suunnallemme.


Sorsat kulkevat välillä jonossa pihan poikki, vaikka voisivat lentääkin.


Ei kommentteja: