Kuntavaltuutetun turhin tehtävä ja Onko kaikki huomioiva demokratia vitsi
Kaikki lähti siitä, kun kirjoitin valtuuston kokouksen turhanpäiväisyydestä. Vaikka keskusteluun ei moni ole osallistunut, on se ollut asiallisuudessaan yksi parhaista keskusteluketjuista, joihin olen Facessa törmännyt. Joukossa ei ole ainuttakaan asiatonta kirjoitusta.
Varsin pian keskusteluun osallistui ainakin yksi ensimmäisen kauden kuntavaltuutettu, joka puolusti valittua suuntaa, johon Tuusula on menossa. Esimerkkinä hän nosti esiin uudistuksen kokeneet kehittämisverkostot. Vastaus ja päätetyn kehittämisverkoston mallin muuttuminen sekä sen puolustelu antoi kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
Mukana oli myös väärää tietoa. Joista yksi oli väittämä, että verkostojen ydinryhmäläisille ei makseta kokouspalkkioita. Mutta maksetaan heille, joka ilmeisesti selittää osaltaan sitä, miksi vastoin alkuperäistä tarkoitusta ydinryhmät kasvoivat ja paikat täyttivät tuusulalaiset poliitikot tai sinne pyrkivät. Muitakin asiallisia perusteluja miksi näin kävi, löytyy Face-sivujeni keskusteluketjusta.
Tällä, pari kuukautta aiemmin kunnanhallituksessa päätetyn linjausten muutoksilla saatiin myös aikaiseksi, että mukaan lähtevä kokee olevansa mukana jossakin, jossa on kahden kerroksen väkeä. Pikku- ja vähän isompiakin poliitikkoja ydinryhmässä. Sekä kuntalaisia, jotka eivät kuulu ydinryhmään, mutta olisivat oman alueensa todellisia asiantuntijoita. Joille ei makseta kokouspalkkiota, vaikka heidän pitäisi olla tärkeintä koko verkostossa.
Leikkeen tekstissä on monta kohtaa, johon voisin puuttua. Tässä yksi. Toukokuun kunnanhallituksen päätöksen mukaan lähestytään muun muassa yhdistyksiä yrityksiä. Kunta itse ylläpitää ja kiitettävällä tavalla myös päivittää Tuusulassa toimivien yhdistysten tietoja. Kehittämisverkostoista ei yhdistyksille tietoa tippunut, vaikka se olisi ollut kahden tietokoneen napin painalluksen takana. Aiheellinen kysymys on, miksi tietoa ei jaettu aidosti ja kunnolla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti