Mustikoiden kypsymistä odotellessa olen välillä tehnyt raparperisoppaa, jota kaadamme puuron päälle. Raparperit ovat tänä kesänä kasvaneet poikkeuksellisen hyvin. Ihan niin kuin Jokilaakson muukin luonto. Tuntuu, että vuosi vuodelta nokkoset, horsmat ja kaikki muut kotimaiset ja vieraslajit yltävät aina vain korkeammalle ja korkeammalle. Tai sitten olen itse kutistunut. Sekin on kai iän myötä mahdollista.
Tämä kuva mustikoista on muutaman vuoden takaa. Kuvauspäivä on ollut aivan heinäkuun alussa. Nyt marjat ovat vielä raakileita. |
Tiedän, että luonnosta voisi kerätä huomattavasti enemmän syötävää kuin mitä teen. En osaa, ja vähän puuttuu kai intoakin. Huomasin sen keväällä nokkosia ryöpätessäni. Toisaalta olen kyllä alkanut entistä enemmän harrastaa ruokaan liittyviä kokeiluja. Sitä ei ole yhtään estänyt se, että vaikka kuinka yritän, joudun lähes aina toteamaan, etten ole mikään superkokki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti