Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Päivis Place

jormas: Meillä ei ole hallinnassamme yhtään rumaa paikkaa, vaikka arviointikriteerit olisivat tiukemmatkin. Yksi helmi niistä on Nurminen järven rannalla oleva Päivis Place. Siellä missä on Juha Kankkusen kotitila ja talvisin jäärata. Ainutlaatuinen niemi on kansan kielelle käännettynä "rakennettu Kekkosen aikaan kommunistien rahoilla". Nykyisin siellä on Loma Laukaan klubirakennus sekä yritysten ja yksityisten omistamia rivi- sekä paritaloja.

Ensimmäisen kerran olen paikassa käynyt aikoinaan vuonna yksi ja kaksi, kun etsin paikkaa nuorten asumiseen ja viihtymiseen. Mukana taisi silloin olla nykyisin laukaalaisen Väentupa ry:n toiminnanjohtajana toimiva Jarmo Hakkarainen. Hanke jäi, kuten paikan tietoisuuskin muistini sopukoihin. Joka sieltä löytyi, kun Päivi etsi kotia itselleen

Pitkäniemen kärki Suutarinsaarineen on suojeltu. Varsinkin kesäisin on Nurminen järven maisemissa helppo viihtyä. Päivin kotinakin ollut paritalon puolikas (50m2) on viimeisenä niemessä sijaitsevan, yhdeksän talon ensimmäinen, jonka toinen puolikas oli Päiviksen paikkaa ostaessa vain varasto.

Varaston osti pariskunta, jonka rouvaa sanon rouva Nousukkaaksi hänen tapojensa vuoksi. Häntä närästi ainakin naapureille saakka, kun kävin laiturillamme Aatamin asussa uimassa. Närästyksen syy oli, että jos hänen poikansa käy lapsineen joskus kylässä, niin ei ole lapsille sopivaa nähdä minua samassa asussa, kuin lapsi näkee arvatenkin usein isänsä. Tähän rouva Nousukas tarvitsi visionäärin taitoja, sillä pojalle ei tuohon aikaan ollut kerrotun mukaan edes tyttöystävää saati lapsia.

Kun kaikilla muilla on piha ja ranta hoidettu, paritalomme rouva Nousukkaan  puoli kasvaa läpipääsemätöntä ja -näkemätöntä leppää, joka ei ole minua isommin häirinnyt. Viime kesänä taloyhtiö oli kuitenkin kaatoi lepikon maan tasalle, josta rouva enemmän tai vähemmän suoraan syytti meitä, vaikka meillä ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Kunhan ihmettelimme minne oli naapurin punkkipesämetsä kadonnut.

Joten tulevaisuudessa saatan suhtautua asiaan toisin, sillä viehän lepikko puolet järvinäköalastamme. Jota tosin riittää niin idässä kuin lännessäkin. Aika usein on kuitenkin niin, että aikansa kun metsään huutaa, se viimein vastaa. Joten vuoden kahden kuluttua, jos Päivis Place on vielä meillä, saatan taloyhtiöltä kysellä osakkaiden tasavertaisesta kohtelusta taloyhtiön tontin hoidon suhteen.

Ei kommentteja: