Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Maailman pienin merenrantatontti

jormas: Jos meillä ei olisi hulluutta ja kykyä hyväksyä epäonnistumisia, ei meillä olisi kokemuksia nykyisissä määrin myöskään onnistumisista. Aineellisesti ajatellen tähän päivään elämässämme eläneitä onnistumisia ovat muun muassa Laukaan Pitkäniemi, jota on meille Päivis Place, Jokilaakso, jossa asumme Merikonttikodissa. Thaikotimme Thaimaan Jomtien-Pattayalla ja koiraharrastajien käytössä oleva Rapula-tila Jämsässä.

Mutta myös varmasti maailman pienin merenrantatontti Salon Meri-Teijossa. Sen koko on 8 x 3 metriä. Juuri Matkakotimme verran. Tai oikeastaan se ei ole enää maailman pienin, sillä jokunen aika sitten ostimme vierestä 2 metriä pienemmän. Joten nyt meillä on vieraspaikkakin. Vain vieraat puuttuvat.

Kun puhumme Meri-Teijosta näkökulmastamme, ei tule unohtaa, että meillä siellä myös merta. Pienen pieni osuus noin 700 hehtaarin vesialueesta, jonka sisään mahtuu kokonaan suojeltu Isoholman saari. Usein olenkin ajatellut, kuinka olemme pärjänneet tähän saakka, kun meillä ei ole ollut makeanveden lisäksi omaa merta.

Taloudellisesti ajatellen näistä monessakaan ei ole juuri järkeä. Mutta eipä liene siinäkään, että kuolee rikkaana. Niinpä yllämainituista osan omistaakin Elämän tähden ry. Jonka tarkoitus on kaiken elämän suojeleminen ja elämänlaadun parantaminen. Supikoirasta leppäkerttuun, nokkosesta karhunköynnökseen sekä vauvasta vaariin ja muoriin.

Meri-Teijoon matkaamme tänään Matkakodillamme, joka sekin kuuluu hauskoihin, täysin tarpeettomiin hankintoihin. Mukana kulkee usein Vespa skootteri. Sillä kierrämme huomenna Kemiönsaaren ja käymme päiväkahvilla maan kuululla Salon torilla.
Kuvan oikeassa reunassa olevalla pienen pienellä merenrantatontilla vietämme ensi yömme.
Ja käymme ehkä Aatamin ja vähän Eevankin asussa öisellä naku-uinnilla meressä.Ei kommentteja: