Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. kesäkuuta 2017

Tuusulan kehittämisverkostosta lisää

jormas: Myös minä osallistuin kehittämisverkostojen kehittämiseen. Vähän samoissa mietteissä kuin päiviskin. Jo ensimmäisessä palaverissa näkyi määrätynlainen kuppikuntaisuus, vaikka paljon hyvääkin oli.

Focus eteläisessä Tuusulassa
Ilmeisesti he keillä on parhaat suhteet tai muuten vaan kyky ilmaista itseään, ovat saaneet ainakin joihinkin kehittämisverkostoihin kylänsä tai kylänosansa nimen. Ja kuten päivis kirjoitti, mitään luontevaa yhteistä tartuntapintaa Lahelaan ei Myllykylällä ole. Aivan ehdottomasti paras vaihtoehto olisi  ollut nimetä verkostot kylän nimien sijaan alueellisesti. Etelä-Tuusula, Pohjois-Tuusula jne.

Mutta vielä Myllykylääkin kehnompi tilanne on esimerkiksi Maantiekylällä ja vaikkapa Huhtariihellä. Vaikka mainituilla kylillä joku orastava halu olisikin kehittää omaa kyläänsä, hiipuu motivaatio siihen, että lähin ryhmä on kymmenen kilometrin päässä oleva Lahela.

Toinen vielä merkittävämpi epäkohta on, että kehittäminen näyttää painottuvan asumiseen. Kuitenkin eteläinen Tuusula tulee olemaan merkittävä työssäkäyntialue Kehäratoineen ja Kehä nelosineen. Unohtamatta Focus-aluetta, Jusslaa jne. Aivan ehdottomasti varsinkin pienyrittäjien keskuudessa tulisi kiertää ja kartoittaa heidän toiveitaan ja näkemyksiään.

Focuksesta esimerkiksi voi lukea tästä.

Ei kommentteja: