Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. huhtikuuta 2017

Sininauhakonserni tulee takaisin?

jormas: Tänään on pitkä yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttamisen päivä. Tai oikeastaan työkalujen hakupäivä. Mutta sen aloitimme aamulehden noudolla Niilon kanssa, joka hänkin lukee tienvarsilta ja pensaista aamupostinsa. Jos ymmärtäisin Niiloa täydellisesti, sanoisin että kuivaa sanomaa on Soiniityntien aamuposti.

Mutta toisin on asianlaita, kun seuraavana oli vuorossa hammaslääkärireissu, josta Niilo ei tosin ymmärrä mitään, sillä sen ei ole tarvinnut juuri lääkäriä purentakalustonsa vuoksi vaivata. Mutta samaan reissuun sisältyi Riihikallion koirapuistossa käynti. Joka on aivan yhtä mieluinen, on siellä koiria tai ei. Tuoretta postia on muutenkin jokainen mätäs ja puunjuuri tulvillaan. Mukana tietty tyttökoirien kutsuviestejä, joka kyllä näkyy Niilosta. Ne saavat osaomistuskoiramme kiinnostuksen aivan huippuunsa. Mitä muuta koirapostit pitävät sisällään, on ihmisiltä mitä suuremmassa määrin salattua.

Ohjelmassa on tänään myös Tuusulan Rantatien Onnelaa ja Sininauhaliiton kevätkokousta. Vuosi sitten olin samassa paikassa ja samoissa merkeissä hyvinkin murheellisin mielin. Silloinen Sininauhaliiton toiminnanjohtaja, pastori Aarne Kiviniemi oli romuttamassa koko Sininauhakonsernin ja viemässä pääosin aikanani kerätyn, Sininauhasäätiön merkittävän omaisuuden Sininauha osakeyhtiöineen pienen piirin temmellyskentäksi.

Silloin sanoin käytäväkeskusteluissa ennen kokousta Aarnelle, että kaiken muun voisin sietää, mutten sitä, että viet Säätiön Sininauhaliiton hallinnasta pois. Mutta Aarne kulki valitsemallaan tiellä loppuun saakka ja yhteistä säveltä ei löytynyt. Itse päätin tehdä kaikkeni Sininauhakonsernin romuttamisen  mitätöimiseksi. Kirjoitin tapahtumista muun muassa moniosaisen blogisarjan, joka lienee osaltaan vaikuttanut siihen, että hallituksen silmät viimein aukesivat. Ja Kiviniemen ajama, todella itsekäs projekti sai lopun. Aarnelle tuli lähtö ennenaikaisesti ensin Sininauhaliiton toiminnanjohtajan paikalta, sitten Sininauhasäätiön toimitusjohtajan paikalta ja viimein myös Sininauha Oy:n hallituksen puheenjohtajan tehtävistä.

Pastori Kiviniemi teki uskomattoman suuren hallan koko kristillisen päihdetyön kentälle, ja jälkien korjaaminen vie kauan. Mutta on myönnettävä, että ilman Sininauhaliiton hallitusta ja varsinkin sen aikaista puheenjohtajaa Raimo Leppälää näin pitkälle ei yksi ihminen olisi voinut mennä.

Illalla on vielä Tuusulan Vihreiden vuosikokous, jonka päälle on Tuusulan kaikkien poliittisten ryhmien yhteinen neuvottelu. Tähän asiaan palaan, kun tiedän onko minulle tarjolla työkaluja kotikuntani kehittämiseksi ja palauttamiseksi takaisin menestyksen tielle.

Ei kommentteja: