Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Suloinen sunnuntai kotona Thaimaassa

päivis: Meillä ei ole mitään täysin lukkoon lyötyjä rutiineja liikunnan suhteen, mutta jo pitemmän aikaa olemme sunnuntaisin jättäneet aamulenkin väliin. Tänään kuitenkin päätimme käydä kiertämässä tavanomaisen lenkkimme Chaiyapruek soi kolmoselta Jomtien kakkoskadulle ja sieltä kakkoskatua pitkin takaisin kotiin Chaiyapruekin kautta.

Tänään mukaamme kävelemään lähti myös yksi yhteisökoirista, jalkansa joku aika sitten loukannut ruskea uros. Se päivystää välillä Seven Seasin piha-alueilla, mutta sen saattaa usein löytää myös Seven Elevenin kulmauksesta. Sille eivät koirannappulat juuri kelpaa, mutta rapsutuksia se ottaa mielellään vastaan. Niin tänäänkin.

Jalka näytti olevan jo paremmassa kunnossa, kun se seurasi meidän menoamme naapuritontin koirien luokse. Sinne lenkkikaverimme ei voinut tietenkään tulla, joten se odotteli aidan takana, kun Jorma antoi makupaloja neljälle tutuksi tulleelle koiralle ja minä lisäsin niille juomavettä. Jatkoimme vielä jonkin aikaa yhteistä matkaa, kunnes seuralaisemme palasi takaisin. Edessähän olisi taas ollut muita koiria, joita ei ehkä olisi tappelematta voinut ohittaa.

Lenkin ja aamupalan jälkeen uimme saunomaan klubitalon Harvian höyrysaunaan. Sen jälkeen oli mukava köllötellä beachillämme ilmapatjoilla. Luin niin mielenkiinnolla löytämääni Reissausta ja ruokaa -blogia, että puhelimen akku alkoi jo herjata tyhjentymisen merkiksi. Erityisen innoissani olin ruokaohjeista, jotka olivat vegaanisia ja liittyivät paljolti bloggaajan Thaimaan-matkoihin. Olin välillä kuin tulisilla hiilillä, kun huomasin oikeasti kaipaavani ruoanlaittoa. En ole vieläkään saanut aikaiseksi kattilan ja paistinpannun hankintaa, vaikka asunnossamme onkin kaksilevyinen, keraaminen liesi. Jonkin verran olen kuitenkin käyttänyt mikroa ruoanlaittoon.

Blogissa oli lyhyesti maininta sticky ricestä. Minun käsitykseni mukaan se tarkoittaa täällä tietynlaista tahmariisiä, jossa on kookosmaitoa tai -kermaa ja sitä syödään tuoreen mangon kanssa. Keksin, että saan Seven Elevenistä höyrytettyä jasminriisiä ja kookosmaitoa. Mangoja löytyi kaupan edessä olevasta kärrystä. Blogin ohjeessa kehotettiin vielä lisäämään joukkoon ripaus suolaa. Aineet olivat siis koossa, mutta keksinkin tehdä oman sovelluksen. Laitoin riisit, sopivalta tuntuneen määrän kookosmaitoa, vähän suolaa ja muutaman palasen mangoa blenderiin. Sain sopivaa tahnaa, joka vielä hieman tahmentui lisää jääkaapissa.
Minun versioni sticky ricestä.
Blogia lukiessani jäin miettimään täkäläisten kuppiloiden ruokatarjontaa. Blogisti totesi joltain reppureissultaan, että joka paikassa on samanlaiset ruokalistat. Vähän niin on täälläkin. Joskus kyllästyttää, kun en osaa valita kuin muutaman annoksen väliltä. Jos kokkaisi toisinaan kotona, vaihtoehtoja olisi hieman enemmän. Tosin se saattaisi Jorman kannalta tarkoittaa sitä, että ruoanlaittopäivinäni pitäisi suostua syömään kasvisruokaa. Einesten lämmittämistä en pidä kokkaamisena. Aika lähellä meitä on paikallisten ruokatori, jonne viimein tuli perjantaina poikettua. Jos edes vähän ymmärtäisi, mitä kaikkea siellä myydään, voisi varmasti loihtia vaikka minkälaisia kasvisherkkuja Reissausta ja ruokaa -blogin ohjeilla.

Tänään söimme kotikulmilla  Chilloutissa, jossa tilasin tavanomaiset
paistetut kasvikset. Riisin sijaan otin annoksen ranskalaisia, jotka tuotiin
pöytään retiisistä väkerretyn ruusun ja juuresraasteen kera.

Ei kommentteja: