Kotimme edustalla oleva "tuulimyllymme" on saanut olla rauhassa. Ehkä puutarhan hoitajille sopii, että myös istuttamamme aloe verat saavat kasvaa muiden kasvien joukossa. |
Thaimaassa ei voi olla törmäämättä aloe veraa sisältäviin geeleihin, joista yleensä tuubin kyljessä löytyy maininta, että käytetään auringonoton jälkeen. Merkintä on turhan vaatimaton, sillä aloe veran lääkinnälliset ominaisuudet ovat olleet ihmisten tiedossa useamman tuhannen vuoden ajan.
Thaimaan geeleissä olen nähnyt merkinnän, että vain ulkoiseen käyttöön, mutta joskus käytin Suomessa luontaistuotekaupasta ostamaani geeliä myös kipeiden aftojen hoitoon. Sisäisesti siis. Thaimaan geeliä en ole suuhun laittanut, sillä googlettamalla aloe verasta löytyy jonkin verran myös varoittavia kirjoituksia. Toisaalta olen ostanut aloe vera -mehua, jonka hyvää tekevistä vaikutuksista en kuitenkaan osaa sanoa yhtään mitään. Kallis mehu oli nimittäin sen verran pahaa, että taisi jäädä juomatta.
Thaimaassa aloe veran käyttö ulkoisesti ihon vaivoihin on kuitenkin tavallista. Kasvista napsaistaan palanen ja sen sisältämää mehua hierotaan esimerkiksi tulehtuneeseen kohtaan. Muihinkin kuin auringon oton aiheuttamiin palovammoihin aloe veraa kannattaa käyttää. En vaan oikein osaa sanoa, toivoisinko, että asunnon eteen istuttamille aloe veroille tulisi aidosti käyttöä vai saisivatko ne vain kaikessa rauhassa kasvaa siihen kokoon, mihin nyt sitten kasvavatkaan. Vähän sama juttu kuin laastareiden kanssa. Täällä on paljon erilaisia kuvioituja laastareita, joita en voi olla ostelematta, mutta toisaalta en kyllä toivo, että niille tulisi käyttöäkään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti