Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Sihteerin tehtävissä uudelle kaudelle

päivis: Tänään pidettiin Myllykylän Omakotiyhdistyksen uuden johtokunnan järjestäytymiskokous. Vuosikokouksessa tulin uudelleen valituksi jäseneksi ja nyt johtokunnan kokousten sihteerin tehtävään.

Kirjoitin noin vuosi sitten blogin, jossa vähän pohdiskelin yhdistystä ja myös omaa rooliani siinä. Silloin järjestäytymiskokouksen listalla oli vain muutama pykälä. Arvioin silloin, että yhdistys panostaa pariin kolmeen asiaan. Yksi on keväinen jätteen keruu roskalavalle. Näin on edelleenkin. Roskalavapäivä merkittiin nytkin kalenteriin toukokuulle.

Toinen on huolehtiminen siitä, että kylä ei joutuisi kärsimään liiallisesta melusta. Nyt puhuttiin myös pölystä, jota Lemminkäisen suunnitteleman murskaamotoiminnan myötä saattaisi leijua kylälle saakka. Mahdollista meluhaittaa, jota olemassa oleva kiviaineksen käsittely ja lentotoiminta aiheuttavat, ei tässä kokouksessa käsitelty lainkaan. Sen sijaan vuosi sitten totesin, että "yhtään lisämelua ei kyläämme toivota, sillä melu on yksi syy, miksi alueelle ei juurikaan pysty rakentamaan mitään uutta".

Lentomelun ainakin on vuoden aikana arvioitu vähentyneen. Laskeutuvia koneitakin näkee nykyään vain hyvin harvoin. Täytyy myöntää, että jopa kaipaamme niitä.

Kuva vaatii varmaan vähän selitystä. Niilo on siinä nostaa koipeaan samalla
kun kaksi joutsenta taustalla olevalla Tuusulanjoella miettivät kuumeisesti,
pitäisikö tuota koiraa ja ihmistä pelätä. Päättivät olla pelkäämättä. Tämä
on yksi Tuusulan Myllykylän idylleistä, jonka soisi säilyvän.
Kylällä on ilmeisesti perinteisesti järjestetty kesätapahtuma, joka monestakin syystä jäi viime kesänä kokonaan väliin. Nyt johtokunta tyytyi hieman huvittuneena toteamaan, että kylän ainut tapahtuma taitaa olla roskalava, joka tuodaan kahdeksi tunniksi kylälle, ja johon jäsenmaksunsa maksaneet asukkaat voivat tuoda suuremmat romunsa ilmaiseksi. Muilta peritään 15 euron suuruinen maksu. Kymmenen euron jäsenmaksun maksaminen siis kannattaa.

Viimeksi mietiskelin, että Myllykylässä voisi käynnistää vaikka minkälaista toimintaa. Aika moni runsaasta sadasta taloudesta kuuluu yhdistykseen. Hyvällä tiedottamisella jäseniä voisi saada lisääkin. Kun vuosi on vierähtänyt, on syytä todeta, että aina voi toivoa, mutta eri asia on viedä mahdolliset ideat toteutukseen saakka.

Edelleen siis kylältä puuttuu esimerkiksi mökkitalkkarityyppinen palvelu, jolle uskoin olevan kysyntää. Juuri tänään satuin lukemaan uutisen, että tällaista toimintaa varten on ollut saatavilla avustusta, johon ainakin naapurikunnassa on osattu tarttua. Harmillisesti avustuksen hakuaika on aivan äskettäin päättynyt. Pitäisi osata olla niin valppaana moneen suuntaan.

Jos äkkiseltään uudesta johtokunnastamme sanoisi jotain, niin ainakin hyvää keskustelua se saa aikaiseksi. Ehkä puhe tällä kaudella muuttuu myös uusiksi teoiksi ja meille jää paukkuja muuhunkin kuin ympäriltä tulevien uhkakuvien torjuntaan. Tosin niitäkään ei ole syytä unohtaa.

Ei kommentteja: