Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 8. syyskuuta 2015

Mummo takapihalla

päivis: Hesarin toimittaja Katri Kallionpää on kirjoittanut muutaman mukavan kolumnin siitä, miten hän on ottanut vanhempansa kanssaan asumaan rivitaloon. Tämän päiväisessä kirjoituksessaan hän kertoo kekseliäistä hollantilaisista, jotka ovat kehittäneet konteista mummon mökkejä, jotka voidaan tuoda takapihoille.

Eipä ole Katri Kallionpää kuitenkaan ihan ajan tasalla väittäessään, että vain hollantilaiset ovat näin kekseliäitä. Kaksi vuotta sitten, kun esittelimme omaa Merikonttikotiamme Hyvinkään asuntomessuilla, mummojen takapihan asunnot olivat kovastikin puheena. Tosi moni messukävijä tuntui aivan sielunsa silmin näkevän, miten mummo, vaari tai molemmat asuisivat perheen tontin laidalla.

Eikä idea takapihalle tuodusta Merikonttikodista liittynyt vain isovanhempiin, yhtä hyvin konttikodin ajateltiin sopivan myös perheen aikuistuville nuorille. Kotipihassa nuoren olisi turvallista harjoitella itsenäistä asumista. Ajatus takapihan mökeistä on viime aikoina laajentunut koskemaan muitakin kuin konttikoteja. Eikä konttikotirintamallakaan ole enää ollut kovin hiljaista.

Emme ole kauheasti tyrkyttäneet omaa konttiprojektiamme tiedotusvälineille. Keski-Uusimaa-lehti on kirjoittanut useammankin jutun, mutta en enää muista, miten ensimmäiseen haastatteluun päädyttiin.
Sauvo Jylhän ottamia kuvia konttikotiprojektistamme on julkaistu
ainakin kolmessa Keski-Uusimaa-lehdessä.
Ehkä juuri Keskarin juttujen innoittamina monet muutkin lehdet ovat kirjoittaneet kodistamme. Unohtamatta sitä, että kerran olimme Kymppiuutisten loppukevennyksessä ja myös Ruotsin suomalaiskanavalla esiteltiin Merikonttikotia.

Olemme tietysti halunneetkin julkisuutta sille, että merikonteista tehdyn asunnon rakentaminen on mahdollista. Sitä julkisuutta ei tietysti ole tarve hankkia pelkästään tiedotusvälineiden avulla. Myös itse olemme muun muassa täällä blogissa vääntäneet eräänkin tarinan Merikonttikodin rakentamisesta ja täällä asumisesta.

Suomessa ei ole ennen Merikonttikotiamme ollut ensimmäistäkään rakennusluvan saanutta merikonteista rakennettua pientaloa. On ollut mukava havaita, että pikkuhiljaa idea saa lisää jalansijaa. Monet merikontteihin kotia suunnittelevat ovat olleet meihinkin yhteydessä omine haaveineen. Olemme luvanneet antaa apuamme sen minkä pystymme.

Ei kommentteja: