Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. syyskuuta 2015

Autonvapaapäivä

päivis: Tänään on vietetty Autonvapaapäivää. En tiedä, pitääkö se kirjoittaa noin yhteen, mutta ainakin Twitterissä siitä on twiitattu juuri noin #autonvapaapäivä. Ennen päivä on tunnettu Autottomana päivänä, mutta kuulemma tässä muodossa päivän nimi on myönteisempi. Tänään auto on voinut päästä pesulle tai se on voinut pysyä tallissa tai pihan parkkiruudussa. Se tietysti edellyttää, että matkan, joka sillä tänään ajettaisiin, voi tehdä julkisella liikenteellä, kimppakyydillä, kävellen tai pyöräillen. Tai sitten kuski tekee työpäivänsä kotona. Tai on muuten vain kotona.

Kuulin päivästä vasta aamulla. Radiossa vähän marmatettiin siitä, että päivän teemasta huolimatta monet silti ovat liikenteessä pikkuautoillaan. Vaikka olisin aikaisemmin tiennyt päivästä, takaan, etten olisi aamulla lähtenyt kävelemään kolmea kilometriä lähimmälle bussipysäkille.

Tämän kuvan otin eilen Leinelän
asemalta, josta yleensä menen
junan kyytiin. Siirryn käyttämään
Vehkalan asemaa, kun sen parkki-
alue joskus valmistuu.
Monesta muusta aamun työmatkasta poiketen ajelin tänään Kehäradan Kivistön asemalle. Siellä ajoin pari kertaa harhaan, kun en ole käynyt aikaisemmin kyseisellä asemalla ja sen pysäköintialueella. Ainakaan vielä siellä ei ole maksullista liityntäpysäköintiä. Maksullisuus tosin tulevaisuudessa tarkoittanee, että HSL:n kuukausilipun tai arvokortin omistajat eivät joudu maksamaan mitään pysäköinnistä.

Autoradio kertoi, että tänään HSL:n matkat ovat halvempia kuin muina päivinä ja olin kuulevinani, että VR jopa tarjoaa ilmaisia junamatkoja. Ensin ajattelin jättää kokonaan maksamatta, mutta koska saatoin kuulla väärin, ajattelin kuitenkin selvittää junassa, pitääkö se paikkansa tai onko halvempi lippu ehkä ostettava konnarilta. Vaunussa ei ollut lipunmyyntiä, joten pakko oli nöyrtyä ja maksaa matkakortilla. Se näytti laskuttavan matkasta vähemmän kuin muina aamuina.  Hyvä että maksoin, sillä vähän ennen Pasilaa vaunuun tuli lipuntarkastajia. En tosin olisi jäänyt kiinni, vaikka en olisikaan käyttänyt matkakorttiani maksuautomaatissa. Jotkut muut taisivat jäädä, sillä tarkastajat eivät ennättäneet kohdalleni ennen kuin jäin pois Pasilassa.

Matkalla selailin muun muassa Twitteriä. Siellä joku herrahenkilö avautui taivastelemaan, miksi ihmiset eivät toteuta autotonta päivää, vaan seisovat jonossa Kehä ykkösellä. Oli ihan pakko kommentoida kirjoittajalle, että miksi hän sitten itse istuu siellä muiden joukossa autoineen.

Ei kommentteja: