Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Me ja Merikonttikoti kaksi vuotta sitten Asuntomessuilla

päivis: Tasan kaksi vuotta sitten olimme Merikonttikodin kanssa Hyvinkään Asuntomessuilla. Kaivoin esiin yhden silloin kirjoittamistani blogeista, jossa kävin läpi tyypillisiä kysymyksiä, joita kodissamme vierailleet esittivät. Asuntomessujen organisaation vaikutuksesta kotimme nimi näytti silloin vaihtuneen Duokodista Merikonttikodiksi.

Onko tämä vitsi? Se oli ehkä hauskin kysymys, jonka silloin kuulimme. Tosin kysyjä ei blogikirjoituksen mukaan vielä ollutkaan käynyt sisällä talossa. Muutama kävijä kyseli lattialämmityksen perään. Arvelin silloin, että konttiin rakennettu asunto antaa ehkä mielikuvan siitä, että peltikuoren sisällä on talvella kylmä. Uskoimme silloin, että saimme kysyjät vakuuttuneiksi siitä, että lämmintä piisaa, kun lämmitysjärjestelmiä on vaikka muille jakaa: on ilmalämpöpumppu, varaava takka, säteilylämmittimet ja lämmöntalteenottojärjestelmä. Kahden talven kokemuksella tiedämme, että Merikonttikodissa ei palella kovimmillakaan pakkasilla.
Tässä olemme jo Hyvinkään Asuntomessujen jälkeen tuoneet
Merikonttikodin Tuusulan Jokilaaksoon.
Lämpöeristys kiinnosti samoin kävijöitä. Seinissämmehän on 10 cm SPU-levyä, lattiassa 23 cm ja katossa 20. Kerroimme myös, miten kolminkertaiset lasit ym. vaikuttaisivat lämpöarvon laskennalliseen lopputulokseen, jos vain laskentaohjelmat ymmärtäisivät, että omakotitalo voi olla 50-neliöinen.

Aika moni kävijä tuntui tietävän etukäteen messuilla olevasta Merikonttikodista tai ehkä he lukivat siitä viimeistään kaikille kävijöille jaettavasta TM Rakennusmaailmasta. Monilla kävijöillä oli myös omakohtaisia kokemuksia merikonteista ja niistä syntyikin mukavia keskusteluhetkiä.

Myös Mulltoan kompostoiva ekokäymälä kiinnosti ihmisiä. Suomessa kun ei ole totuttu siihen, että sisällä oleva vessa toimii ilman vettä. Monelle lupasin, että kirjoitan tänne blogiin myöhemmin käyttökokemuksia. Niin olen tehnytkin.

Kontin siirreltävyys herätti myös kysymyksiä ja osalle kysyjistä oli ihmetyksen aihe, että talo ylipäätään on palautettavissa kahdeksi kontiksi messujen jälkeistä kuljetusta varten. Ihmiset olivat kuitenkin myönteisesti yllättyneitä näkemästään. Kirjasin tuolloin blogiin, että viisastelevia besserwissereitä ei kovin montaa nähty, muutama kuitenkin.

Ei kommentteja: