Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. heinäkuuta 2015

Asuntomessumuistoja Merikonttikodissa

päivis: Asuntomessuihin suhtautuu nykyään eri tavalla kuin ennen. Nythän mekin tiedämme paremmin, mistä messutouhussa on kyse. Kotimme, Merikonttikoti tai Duokoti, kuten sitä aluksi kutsuimme, oli kaksi vuotta sitten Hyvinkään Asuntomessuilla esillä ennen kuin "talopaketti" tuotiin kahden rekan kyydissä tänne Tuusulan Jokilaaksoon. Jorma oli Hyvinkään messuilla paikan päällä joka ikinen päivä aamukymmenestä kuuteen asti illalla. Minä lähinnä viikonloppuisin.

Kun eilen uutisissa näytettiin alkavien Asuntomessujen viime kiireitä, tiesimme tasan tarkkaan, että lähes tulkoon kaikki esittelykohteet ja varsinkin pihamaat vaikuttavat olevan pahasti kesken. Mutta kuin huominen aamu (siis perjantai 10.7.) ja kello 10 koittaa, kaikki kohteet ovat valmiina vastaanottamaan messuvieraiden rynnistyksen. Näin se kuulemma on joka kerta.
Tässä tehdään viime hetken hommia kaksi vuotta sitten Hyvinkäällä.
Merikonttikotiin johtava luiska valmistui ennen avajaisia viimeisenä
iltana joskus kello 23 aikoihin.
Hyvinkäällä olimme itse todistamassa noita muutamaa viimeistä päivää ennen avajaisia. Kun muina päivinä messukohteiden rakentamisen piti päättyä johonkin tiettyyn kellonaikaan mennessä, viimeisenä päivänä työt saivat jatkua vaikka läpi yön, jotta kaikki varmasti saavat mökkinsä ja pihansa kuntoon ennen avajaisia.

Viime kesän Asuntomessut Jyväskylässä jäivät väliin. Silloin tuntui, ettei aihe oikein jaksanut innostaa. Omista kokemuksista Hyvinkäällä oli vasta niin lyhyt aika. Vuosi todella on lyhyt. Mutta nyt kun messut ovat tuossa lähes naapurissa, Vantaan Kivistössä, hieman tekee mieli mennä katsomaan, mitä asumisrintamalla nyt on tarjolla.

Suuret ökytalot eivät edelleenkään jaksa kiinnostaa, mutta sen verran olen tämän vuoden Asuntomessuista lukenut ja kuullut, että tiedän tarjolla olevan monenlaisia vaihtoehtoja. Niin asuntojen kuin sisustustenkin osalta. Työnikin puolesta asumisasiat tietysti kiinnostavat.

Kivistöllä on tarjolla muun muassa pieniä kerrostaloasuntoja. Hyvinkäällä ei tainnut olla edes rivareita. Vantaan kerrostaloihin on kuulemma haluttu houkutella erityisesti nuoria asukkaita, mutta myös pariskuntia, joilla omakotitaloasuminen voi olla jo taakse jäänyttä elämää. Näinhän monelle käy, kun omakotitalo autioituu lasten muuttaessa omilleen. Kyllä kiinnostaa. Luulisi seuraavan kuukauden aikana löytyvän joku sopiva päivä, jonka voi täysin pyhittää asumisen asialle.

Ei kommentteja: