Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. toukokuuta 2015

Ulkosuomalaisparlamentti 3. päivä

jormas: Tänään oli parlamentin viimeinen ja määrätyllä lailla tärkein päivä. Sillä tänään hyväksyttiin päätöslauselmat, joita eilen työstettiin lähes kymmenessä valiokunnassa. Esitykset taas niihin tulivat parlamentin jäsenyhteisöiltä. Kaikkiaan päätöslauselmia oli yli neljäkymmentä, joista jotkut herättivät välillä kiivastakin keskustelua. Ehkä eniten puhutti kirjeäänestysmahdollisuuden saaminen Suomen vaaleihin. Myös eläkeläisten ja koulunkäyntiin liittyvät asiat puhuttivat paljon. Myös ruotsinsuomalaiset olivat monella rintamalla äänessä.

Meidän alueemme on tavattoman iso, sillä Aasian lisäksi siihen kuuluu muun muassa koko Australia ja vielä muutakin. Yhteydenpito lieneekin jäänyt alueen eri toimijoiden välillä sangen vähäiseksi. Siitä ei Pattaya Suomi-Seurakaan voi rintaansa röyhistellä, sillä emme ole juuri muihin alueemme järjestöihin pitäneet yhteyttä. Osin tästäkin johtuen pienessä porukassa keskustelimme, että tulisiko Thaimaan seutukunta erottaa omaksi alueekseen. Tähän suhtauduin myönteisesti, sillä se parantaisi mahdollisuuksiamme vaikuttaa, jos ylipäätään pidämme sitä tarpeellisena.

Käytännössä kolmepäiväinen sessio päättyi kansanedustaja Pekka Haaviston hyvään juhlapuheeseen. Koin, että hän ainakin arvostaa ulkosuomalaisia ja heidän keskuudessaan tehtävää työtä.

Ei kommentteja: