Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 7. toukokuuta 2015

Riihikuivat rahat ovat kortilla, mutta niitä ei kortilla aina saa....

jormas. Kerran minulla oli iso kasa kolikoita ja etsin pankkia, joka olisi ottanut ne vastaan, laskenut ja laittanut tililleni. Ei helpolla löytynyt. Jopa S-pankilla oli joku määrätty kolikkoraja, joka heidän on otettava vastaan. Jäi maku, että kolikoiden vastaanottaminen on ikään kuin armopala minulle, jos otamme ne vastaan.

Osuuspankin Hyrylän konttorissa oli kuitenkin automaatti, jonka kautta itse tuhraamalla kolikot kaiken maailman kirjekuoriin ja lippujen ja lappujen täyttämisen jälkeen vastaava summa  ilmestyi tililleni noin kuukauden kuluttua. Ei ole kolikot kurssissa tässä valtakunnassa, vaikka marjakin poimitaan maasta.

Samassa tuoksinassa kävin myös Nordean Hyrylän konttorissa, mutta sain kuulla, että he eivät käsittele käteistä rahaa lainkaan. Tai ainakaan niin, että heillä olisi niin sanottuja kassapalveluja. Ei ollut myöskään pankkiautomaattia, josta voisi nostaa rahaa. Sen sijaan pankista löytyi automaatti, jonka avulla voi maksaa laskuja. Jos siis on tili ja siellä rahaa, sillä käteistä ei automaatista saanut. Eikä myöskään automaatilla voinut  maksaa käteisellä.

Toissapäivänä olin Nurmijärvellä ostamassa venäläistä lehtikuusta laituritarpeiksi. Koska kyseessä oli pieni firma, ei siellä käynyt laskuun ostaminen eikä pankkikortilla maksaminen. Piti siis lähteä kirkolta hakemaan käteistä.

Ensin Nordeaan, sillä sen seinässä oli tietojeni mukaan pankkiautomaatti. Vaan eipä ollut enää, vaan se oli lopetettu.
Mutta ei hätää, kadun toisella puolen oli OP ja seinässä automaatti. Mutta se oli rikki.
Sitten muistin, että R-kioskihan mainosti, että heiltäkin voi nostaa rahaa. Siis sinne. Joo, voi nostaa rahaa, sanottiin minulla. Siten että kun ostaa ensin jotain, niin siinä yhteydessä  voi maksimissaan nostaa 50 euroa.
Mutta ei sillä mitään laiturilautoja ostella. Keinot eivät tähän loppuneet, sillä muistin, että minullahan on vielä kolmaskin pankkikortti ja  tililläni myös rahaa. S-pankki nimittäin, joten paikalliseen S-markettiin seuraavaksi. "Kyllä vain, meillä on pankkipalvelut ja käteistä voi myös nostaa" sanoi pirtsakka kassaneiti. "Tarvitsisin 500 euroa", totesin. "Voi ei, ei meillä kassassa ole vielä sellaisia rahoja, sillä kauppahan vasta aukesi." Sitten hän muisti, että viiden kilometrin päässä kylältä, on monitoimijakeluasema ynnä muuta palvelua ja seinässä myös pankkiautomaatti.

Joten kyllä vain ovat pankkipalvelut huonontuneet, jos pitää tallettaa tilille rahaa tai saada riihikuivaa omalta tililtä. Merkillistä, sillä omiani olin nostamassa ja tallettamassa. Olin luullut tähän päivään, että pankit ovat tätä varten.

Ei kommentteja: