Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 8. toukokuuta 2015

Rakennettiin laituri

päivis: Jokilaakson Pikkulammella on jo viime syksystä saakka ollut pystyssä kaksi vanhaa katulampun tolppaa odottamassa, että rakentaisimme lammen rantaan laiturin. Nyt laituri on valmis.

Kuten moni muukin asia täällä Jokilaaksossa, myös laiturin teko on edellyttänyt asioiden perusteellista miettimistä. Laituriin tarvitsimme pystytolppien lisäksi kaksi vaakaan laitettavaa tolppaa laiturin rungoksi. Tolppiahan meille on kertynyt yllin kyllin. Vaakatolpat saimme lopulta paikoilleen kahteen pekkaan, vaikka alkuajatus oli, että siihen tarvitaan jykevämpää laitetta. Hyvä me!

Laiturin laudat Jorma kävi ostamassa Nurmijärveltä venäläiseltä yrittäjäpariskunnalta. Sieltä löytyi kohtuuhinnalla siperian lehtikuusta, joka ajan kanssa muuttuu ruskeasta harmaaksi. Laudat olivat nelimetrisiä, joten laituriurakka alkoi niiden sahaamisella.
Laudat kiinnitimme ruuvaamalla. Työasento ei ole ihan minun makuuni.
Sitä paitsi Jorma oli parempi tässäkin hommassa.
Kun minulla alkoi loma keskiviikkona, säätiedotteen mukaan piti paistaa. Niin kuin sääennusteet useimmiten kertovat mitä sattuu, niin kävi nytkin. Auringon sijaan taivas oli pilvessä ja vettähän sieltä alkoi meidän puuhastelumme päälle tulla. Mutta eilen sää suosi meitä ja niinpä vain väkersimme laiturin valmiiksi.

Ehkä olo olisi tänään toinen, jos harrastaisin hyötyliikunnan ja Niilon ulkoiluttamisen lisäksi jotain monipuolisempaa liikunnan muotoa. Mutta kun en tee niin, eilinen kyykistely laiturityömaalla tuntuu nyt jokaisessa lihaksessa, joita en normaalisti tule rasitettua. Mutta eiköhän tästäkin toivuta.
Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Niilokin näkyy viihtyvän laiturilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Upea laituri!