Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Nauru pidentää ikää, jos ei naura kuollakseen

jormas: Silloin tällöin olen kuullut, että onni on tässä ja nyt ja se seuraa mukanamme. Että on turha etsiä kulta-aarretta sateenkaaren luota tai onnen satunaasta tai luulla, että ruoho olisi naapurin tontilla vihreämpää.

Meillä onkin olemassa arkeen ja juhlaan toinen toistaan oivallisempia sanontoja, jotka tulee kuitattua liian usein ajan kuluttamina fraaseina, joilla ei sen kummempaa merkitystä ole.

Mutta on niillä. Minullakin pitäisi olla paljonkin annettavana elämän viisauksia muille, koska olen päässyt niin sanotusti kypsään ikään. Mutta lieneekö se niinkään, sillä joidenkin kohdalla sanotaan ajan ajaneen hänen ohitseen Joku toinen taas kehottaa seuraamaan aikaansa ja joidenkin toteamus kuuluu, että hän eli aikaansa edellä. Joku vastaavasti on perässä hiihtäjä tai muuten vaan peränpitäjä ellei peräti perässä vedettävä kivireki. Se ei kuitenkaan liene sama asia kuin kulkea jonkun jalanjälkiä. Sitä taas ei tehne omien polkujen kulkija. Pidän hyvänä elämänohjeena myös sitä, että koirat haukkuvat, mutta karavaani jatkaa kulkuaan ja ensimmäisistä vankkureista on paras näköala.

Ei kommentteja: