Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. tammikuuta 2015

Talvella kesälomalla

päivis: Tänään alkoi ansaittu vuosiloma. Kesälomaksi sitä voi ainakin ensimmäisen viikon ajan kutsua, kun olemme vielä täällä tropiikissa. Viime vuoden lomista yli puolet on pitämättä. Nyt niitä hupenee kahden viikon verran. Kesällä olin edellisen kerran kaksi viikkoa lomalla. Tämän lomajakson jälkeen jää vielä yhdeksän lomapäivää, joiden ajankohdasta en ole sopinut työnantajan kanssa mitään. Pidän sitten kun sopivalta tuntuu.

Loma alkoi oikeastaan jo eilen, virallisesti vasta tänään. Helposti saan lähes työpäivän verran hassattua aikaa shoppailuun Pattayalla, kun teen sen yksikseni. Eikä aika edes tunnu pitkältä. Sitä paitsi kassi ei ollut edes kovin täynnä, kun palasin kotiin kaupungilta. Mutta ostaminen ei shoppailussa olekaan tärkeintä. Ei ainakaan minusta.

Shoppailun lomassa on mukava seurata katuelämää, johon Thaimaassa kuuluu
muun muassa se, että buddhalaisuutta ei piiloteta sisätiloihin.
Ihan mukava tietysti on sekin, kun kotona voi kaivaa kassista ostoksia huomatakseen, että "ai tämänkin ostin". Kaikki ostokset ovat tietysti tuiki tarpeellisia. Kuten esimerkiksi suitsukkeet, monitoimipurkinavaaja ja kynsiviila. Sen ihmeellisempää ostosreissuiltani en yleensä mukanani kanna. No nyt, muun muassa, ostin myös lukulasit, jotka maksoivat noin 1,40 euroa. Hyvin näkee kirjoitella niillä tätäkin blogia.

Loman alku oli siis tavallaan eilen, sillä lauantaina tein vielä aamulla vähän aikaa töitä, että sain muutaman työasian pois omalta pöydältäni. Tänään en edes ole katsonut sähköpostejani, en työ- enkä muitakaan. Veikkaan kyllä, että montaa päivää en niitä jätä väliin.
Moottoripyörällä pääsee paikkoihin, joita ilman kaksipyöräistä ei
voisi tietää olevan olemassakaan.
Olemme sunnuntaisin tehneet moottoripyörällä kotiseutumatkoja, joista eilinen suuntautui Jomtienin eteläpuolelle. Kävimme meille entuudestaan tuntemattomilla rannoilla, mutta rantaelämä ei kuitenkaan houkuttanut kovan tuulen vuoksi.


Eilen tuuli kovasti.
Mutta oli mukava katsella ja vähän käydä kävelemässäkin Siamin lahden hienolla hiekalla. Pattaya tuntuu vain laajenevan etelää kohti. Toisaalta Jomtienin eteläpuolella näkyy olevan myös tiheämpää paikallista asutusta kaikenlaisine palveluineen, joten sinne asettautuvat turistit eivät välttämättä edes tarvitse koko Pattayaa.


Tapasimme myös kalastajia, jotka joko paikkailivat verkkojaan tai
yhdistivät niitä. Vähän vaikea oli lähteä arvailemaan.
Luin viikonloppuna jonkun suomalaisen matkablogia, jossa yksi hänen (taisi olla nuori nainen) pitkän reissunsa kohteista oli Thaimaa. Kirjoittaja oli käynyt myös Pattayalla ja Jomtienilla. Niistä ei tuntunut olevan kovin paljon hyvää sanottavaa, mutta myönsi kuitenkin, että Pattayalla voisi viihtyä pitempään, koska se on kaupunki ja tekemistä on siksi riittämiin. Noin varmaan alkaa käydä noille etelänpuolisille alueillekin, joiden tai jonka nimeä en ainakaan toistaiseksi ole saanut selville.

Ei kommentteja: