Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 6. tammikuuta 2015

Ehdotus vuoden 2015 turhakkeeksi

päivis: Olen ehkä hieman etuajassa, sillä vuoden 2014 turhakkeen julkistamisesta on kulunut vasta vajaa kuukausi. Se oli hyönteisansa, joka valitettavasti hyttysten lisäksi pyydystää myös hyödyllisiä pölyttäjähyönteisiä ja perhosia. Vuoden turhakkeen valinnasta vastaa aikakauslehti Suomen luonto.

Edellisinä vuosina turhakkeiksi on valittu muun muassa hajustettu roskapussi, automaattinen saippua-annostelija, lehtipuhallin ja mönkijä. Tuota mönkijän valintaa vuoden turhakkeeksi en pidä kovin onnistuneena. Meillä on mönkijä, joka on kaikkea muuta kuin turha. Sillä muun muassa tuomme vedet Merikonttikodin säiliöön ja auraamme lumet. Mönkijöitä toki käytetään myös huvittelutarkoitukseen, mutta tuskin sekään siitä vielä kauhean turhaketta tekee. Outo valinta.

Mainitsemani ehdokas tämän vuoden turhakkeeksi on alla olevassa kuvassa näkyvä kapistus.


Se on vyö, joka menee löysemmälle automaattisesti, jos on tullut syötyä liikaa. Mikähän järki siinä on? Keksintö on ranskalainen. Ranskassakin luulisi, että joulun jälkeen tuskaillaan liikakilojen kanssa, joita jouluntienoo yhdelle sun toisellekin on tuonut. Ainakin vyön julkistamisajankohta oli huono.

Vyöhän on lahjomaton kapistus kertomaan, että nyt on tullut syötyä liikaa ja pitäisi vähän malttaa pienentää annoksia. Mutta jos itse ei sitä älyä ja vyökin on samassa juonessa mukana, taatusti paino pikkuhiljaa nousee.

Se että ajatukseni kiinnittyi tuohon vyöhön, saattaa johtua siitä, että elämä Thaimaassa on melko ruokakeskeistä. Thaimaalaiset syövät mielestäni tuon tuostakin. Silti he harvemmin ovat ylipainoisia. Me taas emme syö täällä juuri mitään. Kevyen aamupalan ja lounaan lisäksi tulee syötyä lähinnä hedelmiä. Välillä jopa mietimme, saammeko ruoastamme riittävästi kaikkea sitä, mitä päivän aikana tulisi saada. Siitä huolimatta varsinkaan minulla paino ei laske niin kuin toivoisin. Ehkä eräältä lääkäriltä kuulemani tokaisu on totta: "Tuossa iässä naisen pitää tulla toimeen pyhällä hengellä." En oikein haluaisi.

Ei kommentteja: