Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. joulukuuta 2014

Kyllä meitä holhotaan

päivis: Eipä tunnu olevan viikkoa, ettei tule uutista jostain "isoveljestä", joka haluaa säätää milloin mitäkin asiaa, ettemme me ihmispoloiset vain saisi huonoja vaikutteita ja suistuisi turmioon. Viimeisimmässä julkisekoilussa ainakin kaljafirma sai ilmaista mainosta. Tosin valtavan tölkin uudelleen teippaaminen taisi kyllä maksaa maltaita, joten ilmainen on ehkä vähän väärä sana tähän yhteyteen.

Myyjättären tarinoita on varmaan saatu
aikoinaan lukea useammastakin lehdestä.
Ihan uusin lukemani uutinen koski lottovoittajien elämänmuutoksen uutisointia. Joku yhteiskunnan huolenkantajavirasto oli pohtinut, että ei ole oikein julkaista lehdissä juttuja lottovoittajista, joiden elämä on kertalaakista parantunut, kun rahaa on tullut ovista ja ikkunoista.

Varsinkin se on virkamies- ja -naiskuntaa harmittanut, kun tällaisia tarinoita on kirjoitettu työttömistä tai muuten heikossa taloudellisessa tilanteessa olleista lottovoittajista. Sehän saa osan ihmisistä uskomaan, että kannattaa sijoittaa viimeisetkin pennoset lottoon ja muihin rahapeleihin. Hyvä kun huolehtivat. Sitä paitsi kateuttahan se vain herättää, kun jotkut pääsevät kehuskelemaan lottomiljoonillaan.

Tänään taas luin huolestuttavan jutun, joka kenties kuuluisi myös sarjaan ei toivottavat jutunaiheet. Siinä kerrottiin yksinhuoltajasta, joka oli ilmoittanut jollekin avustusorganisaatiolle, ettei pysty järjestämään lapsilleen kelvollista joulua. Se oli saanut aikaan avustusinnon muun muassa jossain firmassa, joka pani kaikki ideat ja ylimääräiset rahat likoon perheen auttamiseksi. Kuvan perusteella äiti lapsineen on päässyt aloittamaan joulun vieton jo muutamaa päivää ennen varsinaista H-hetkeä.

Mitäs tuohon pitäisi sanoa? Varmasti herättää kateutta. Että ihan ilmaiseksi ovat saaneet ties mitä ja vielä hyvät tahdot kaupan päällisiksi. Ei muuta kuin kielto tämän kaltaisille lehtijutuille.

Ei kommentteja: